23.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

F1 – Λεκλέρ: «Η πρώτη στροφή κρύβει κινδύνους, όμως είναι πάντα καλύτερο να εκκινείς από την pole»

Ειδήσεις Ελλάδα

O Μονεγάσκος θέλει να… ξορκίσει την ατυχία του teammate του Κάρλος Σάινθ, ο οποίος εγκατέλειψε πέρυσι στο Όστιν ενώ εκκίνησε από την pole position.

Την τρίτη φετινή και 21 pole position στην καριέρα του στη Formula 1 κατέκτησε στο Grand Prix ΗΠΑ ο Σαρλ Λεκλέρ. Πέντε μέρες μετά τα 26α γενέθλιά του, ο Μονεγάσκος οδηγός της Scuderia Ferrari έδειξε εξαιρετική ταχύτητα στις κατατακτήριες δοκιμές και εξασφάλισε την πρώτη θέση στο grid όταν ο γύρος του Μαξ Φερστάπεν ακυρώθηκε λόγω παραβίασης των ορίων της πίστας.

Στη σύντομη συνέντευξη μετά το τέλος των κατατακτήριων δοκιμών, ο Λεκλέρ ρωτήθηκε αν ανησυχεί για το τι θα συμβεί στην πρώτη στροφή, με δεδομένη την εγκατάλειψη πέρυσι του teammate του, Κάρλος Σάινθ, ο οποίος εκκίνησε από την 1η θέση όμως είχε επαφή με τον Τζορτζ Ράσελ.

That’s our Friday 𝗖𝗢𝗠𝗣𝗟𝗘𝗧𝗘 ✅ a super job from the team today! 🔥#USGP 🇺🇸 #F1 pic.twitter.com/cX8982Cod4

— Scuderia Ferrari (@ScuderiaFerrari) October 20, 2023

«Η πρώτη στροφή κρύβει πάντα κινδύνους σε αυτή την πίστα, όμως είναι σίγουρα καλύτερα να εκκινείς από την πρώτη θέση παρά από πιο πίσω. Είμαι χαρούμενος, μου αρέσει αυτή η πίστα και η ατμόσφαιρα από τον κόσμο και την πόλη. Είναι εξαιρετικό να βρισκόμαστε εδώ», δήλωσε ο Λεκλέρ.

Εμφανίστηκε αρκετά αισιόδοξος για τη συνέχεια στο αγωνιστικό τριήμερο, με βάση την απόδοση της SF-23 από την πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών. «Ως ομάδα κάναμε εξαιρετική δουλειά. Γνωρίζαμε ότι σε ένα τριήμερο με αγώνα σπριντ θα έπρεπε να έχουμε μία απροβλημάτιστη περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Κάτι που καταφέραμε και βάλαμε στέρεες βάσεις για τη συνέχεια, χάρη στη δουλειά των μηχανικών μας. Το μονοθέσιο είχε καλή αίσθηση από την αρχή του τριημέρου. Ένιωθα και εγώ καλά και ήμουν ικανοποιημένος σε όλη τη διαδικασία των κατατακτήριων δοκιμών. Στην τελευταία μου προσπάθεια στο Q3 έκανα μικρά λάθη, όμως η κατάσταση ήταν δύσκολη για όλους. Είμαι πραγματικά χαρούμενος για την pole position».

Φέτος το Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής έχει και δομή Σπριντ, πράγμα που συνεπάγεται τριήμερη καταιγιστική δράση. Το Gazzetta θα σας μεταφέρει όλη τη δράση, με τρία ακόμα LIVE ενόψει!

Σήμερα, Παρασκευή 20/10 στις 23.45 με τις κατατακτήριες δοκιμές, το Σάββατο 21/10 με το Sprint Shootout στις 20.15 και το Sprint μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα και την Κυριακή 22/10, στις 21.30, με το LIVE του ΚυρίωςΑγώνα.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό