23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

F1 – Έλκαν: «Ο Χάμιλτον πιστεύει πως μπορεί να μεγαλουργήσει με τη Ferrari»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο πρόεδρος της Ferrari μίλησε για τον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, ο οποίος θα γίνει οδηγός της ιταλικής αγωνιστικής ομάδας από το 2025.

Ο Τζον Έλκαν στο Grand Prix Σαουδικής Αραβίας έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε αγώνα της Formula 1 για το 2024. Ο πρόεδρος της Ferrari και εγγονός του Τζιάνι Ανιέλι παρακολούθησε από κοντά τον Σαρλ Λεκλέρ να δίνει στη Ferrari την 3η θέση και τον Όλιβερ Μπέρμαν να κάνει ένα εκπληκτικό ντεμπούτο στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού αντικαθιστώντας τον Κάρλος Σάινθ.

Ο Έλκαν ήταν ενθουσιασμένος με την εικόνα που έδειξε ο νεαρός Μπέρμαν και δεν παρέλειψε να εκφράσει λόγια θαυμασμού για τον 18χρονο. Ωστόσο οι ερωτήσεις που του έγιναν δεν ήταν μόνο γι’ αυτόν τον Βρετανό.

Με δεδομένο πως ήταν η πρώτη του εμφάνιση σε αγωνιστικό τριήμερο της χρονιάς, ο Έλκαν ρωτήθηκε για το νέο απόκτημα της Scuderia Ferrari, που δεν είναι άλλο από τον Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός θα γίνει οδηγός της Scuderia από το 2025 και θα πάρει τη θέση του Σάινθ. Ο πρόεδρος της Ferrari έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην απόκτηση του 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή.

Φωτογραφία: Mercedes F1 media/LAT images

«Το 2026 θα κλείσει ένας κύκλος και θα ανοίξει ένας καινούργιος. Το σημαντικό είναι να συνεχίσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Έχω πει δημόσια εδώ και χρόνια πως ο Λιούις Χάμιλτον είναι ένας σπουδαίος οδηγός και έχει κάνει πολλά μεγάλα πράγματα για τη Formula 1. To γεγονός πως θα έρθει στη Ferrari είναι ένα σημάδι το πόσο πιστεύει πως μπορεί να μεγαλουργήσει με τα κόκκινα. Η αγκαλιά που έδωσε στον Όλιβερ Μπέρμαν είναι η απόδειξη πόσο σπουδαίος πρωταθλητής είναι, όχι μόνο εντός πίστας αλλά και εκτός πίστας. Είναι παράδειγμα προς τις γενιές που μεγαλώνουν και αυτό είναι πολύ καλό», είπε ο Έλκαν στο αμέσως μετά το τέλος του GP Σαουδικής Αραβίας.

Με δεδομένη την ταχύτητα που έχει δείξει η Ferrari έως τώρα στο 2024, ο Χάμιλτον μάλλον θα ανυπομονεί ολοένα και περισσότερο να βρεθεί πίσω από το τιμόνι του κόκκινου μονοθεσίου.

Your 2025 line-up for Scuderia Ferrari! 🤯🤩#F1 @ScuderiaFerrari pic.twitter.com/EUBpsTnVue

— Formula 1 (@F1) February 1, 2024

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό