20.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

EuroLeague, ο Μοτιεγιούνας επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του SPORT24 για το Play-In: ‘Έχει ξεκινήσει η κουβέντα’

Ειδήσεις Ελλάδα

EUROLEAGUE

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΚΡΗΣ
20.06.2023 | 14:44

PRINTSCREEN

Ο νέος CEO της EuroLeague Basketball, Παούλιους Μοτιεγιούνας, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του το ρεπορτάζ του SPORT24 για την προσθήκη play-in στην EuroLeague ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχουν και σκέψεις να μπει σάλαρι καπ.

Ήταν 20 Απριλίου όταν το SPORT24 ενημέρωσε για την απόφαση της EuroLeague Basketball να εισάγει άμεσα το Play-In από την σεζόν 2023/24. Σχεδόν δύο μήνες αργότερα, ο Παούλιους Μοτιεγιούνας το επιβεβαίωσε αυτό – στον βαθμό που μπορούσε.

Ο νέος CEO της EuroLeague Basketball παράθεσε συνέντευξη Τύπου προκειμένου να δώσει την σκυτάλη στον Παούλιους Γιανκούνας για την θέση του GM της Ζάλγκιρις. Αφού λοιπόν ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να αναφερθεί σε μεγάλη έκταση στα θέματα της EuroLeague Basketball για να μην επισκιάσει το πραγματικό θέμα της συνέντευξης Τύπου, απάντησε σε συγκεκριμένες ερωτήσεις.

Σε ερώτηση λοιπόν για το αν υπάρχουν σκέψεις για να εισαχθεί το Play-In στην EuroLeague απάντησε ότι “έχει ξεκινήσει κουβέντα. Θα μιλήσουμε με τους συλλόγους. Η βάση του πρωταθλήματος θα παραμείνει βέβαια ότι όλοι πρέπει να παίξουν με όλους. Αυτό δεν θα αλλάξει”.

Κλείνοντας μάλιστα τις δηλώσεις του, ο Μοτιεγιούνας αποκάλυψε ότι υπάρχει όλο και πιο έντονα η σκέψη να ενταχθεί το σάλαρι καπ στην EuroLeague, καθώς και να ανακοινώνουν οι ομάδες τα μπάτζετ τους: “Ελπίζω να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη το να ανακοινώνουν οι ομάδες το μπάτζετ τους. Είναι ένα θέμα ταμπού. Κατά την προσωπική μου άποψη όμως είναι αναπόφευκτο και έτσι πρέπει να γίνει. Αυτό γίνεται στο NBA. Ελπίζω να το κάνουμε και στην Ευρώπη.

Δεν μπορώ να δω τι θα μπορούσε να κρυφτεί. Με όλο τον σεβασμό, δεν βρίσκω τον λόγο να δίνουμε αφορμές στα ΜΜΕ να μεγαλοποιούν κάποια θέματα. Αν παρουσιάζεις τα δεδομένα, δεν υπάρχει χώρος για παρεξήγηση. Θα δούμε όμως τι σκέφτονται και οι ομάδες.

Θα έλεγα ότι προχωράμε καλά και το θέμα του σάλαρι καπ. Έχω συναντηθεί με ένα γκρουπ ανθρώπων και έχουμε προχωρήσει το ζήτημα. Πρέπει να επιβεβαιώσουμε όλες τις λεπτομέρειες και να έχουμε κοινή θέση και σκέψεις από κάθε ομάδα πριν προχωρήσουμε”.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό