31 C
Athens
Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2024

Euroleague: Ανατροπή από το -17 με… vintage Σπανούλη ο Ολυμπιακός

Ειδήσεις Ελλάδα

Euroleague: Με άμυνα και Σπανούλη από τα παλιά, ο Ολυμπιακός επέστρεψε από το -17 κι επικράτησε 75-61 της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στο ΣΕΦ

Μια νίκη που θα τους βοηθήσει πολύ στο ψυχολογικό κομμάτι πήραν οι «ερυθρόλευκοι», έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον αρχηγό τους, ο οποίος έκανε season-high με 16 πόντους (3/3διπ., 3/4τρ., 1/2βολ.).

Ο Σπανούλης ήταν αυτός που ουσιαστικά ολοκλήρωσε την ανατροπή για την ομάδα του Πειραιά, η οποία έκανε ένα τραγικό πρώτο δεκάλεπτο. Αντίστοιχα, οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν το ματς με 9/16 τρίποντα και το σκορ στο 15ο λεπτό ήταν 22-39! Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι να πάει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός είχε σκοράρει μόλις 10 καλάθια(!).

PHOTO

Photo 1/6

Photo 2/6

Photo 3/6

Photo 4/6

Photo 5/6

Photo 6/6

Στο δεύτερο μέρος, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν μια… άλλη ομάδα και με πρωτοστάτες τους ΜακΚίσικ και Βεζένκοφ άρχισαν να «ροκανίζουν» τη διαφορά. Φυσικά καθοριστικό ρόλο στην ανατροπή έπαιξε κι η εξαιρετική άμυνα που των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα, με τον Λαρεντζάκη να είναι πολύ καλός και να βγάζει εκτός αγώνα τον Πάνγκος.

Η Ζενίτ έπαθε black out και δεν μπορούσε να σκοράρει, με αποτέλεσμα από το 9/16 να βρεθεί στο 11/28 τρίποντα. Την ίδια ώρα ο Σπανούλης είχε αρχίσει να παίρνει μπρος και με τρίποντο έκανε το 70-61.

Από εκεί και πέρα, δεν υπήρχε επιστροφή για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι σκόραραν 28 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά ο Ολυμπιακός τους ανάγκασε να πετύχουν μόλις 20 σε όλο το δεύτερο ημίχρονο!

Τα δεκάλεπτα: 15-28, 30-41, 54-56, 75-61.

Τα στιατιστικά του ΟλυμπιακούΤα στατιστικά της ΖενίτΤο φιλμ του αγώνα

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο .

Lockdown – Οριστικό: Κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε όλη τη χώρα για δύο εβδομάδες

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό