21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Euro-όνειρο ήταν και πάει, τα πέναλτι «απέκλεισαν» την Ελλάδα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Εθνική μας ομάδα έχασε με 4-2 από την Γεωργία στη διαδικασία των πέναλτι και έμεινε εκτός της τελικής φάσης του Euro 2024. «Μοιραίοι» ο Τάσος Μπακασέτας και ο Γιώργος Γιακουμάκης που αστόχησαν στις εκτελέσεις τους, η Ελλάδα του Γκουστάβο Πογέτ λύγισε σε ένα ματς που για 120 λεπτά δεν είχε γκολ (0-0), είχε ελάχιστες καλές στιγμές και πολύ ένταση.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα τα έδωσε όλα σε μία «καυτή» έδρα, αλλά στο τέλος δεν κατάφερε να φύγει από την Γεωργία με το πολυπόθητο εισιτήριο για το Euro και να επιστρέψει σε μεγάλες διοργανώσεις μετά από 10 χρόνια. Η καλύτερη στιγμή που μας παρουσιάστηκε ήταν στο 102′ της παράτασης, αλλά ο Μαυροπάνος σημάδεψε το δοκάρι. Προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος η Γεωργία.

Η Εθνική μας αντιμετώπισε μία «κόλαση» στο πρώτο μέρος, αλλά ήταν καλά προετοιμασμένη και γνώριζε πως θα χρειαστεί να υποφέρει. Οι Γεωργιανοί μας πίεζαν ασφυκτικά, είχαν κλείσει κάθε κενό χώρο και δεν μας επέτρεψαν να δημιουργήσουμε καμία καθαρή φάση. Οι μπαλιές για τον Φώτη Ιωαννίδη ήταν η μοναδική μας διέξοδος και κάπως έτσι απειλήσαμε στη φάση του 8ου λεπτού, αλλά ο φορ του Παναθηναϊκού δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα.

Η Ελλάδα άρχισε να ελέγχει το παιχνίδι από το 30′ και μετά, αλλά κινδύνεψε να βρεθεί πίσω στο σκορ στο 45′, στην μοναδική καλή στιγμή του ματς έως τότε. Ο Τζόρτζι Τσακβετάτζε εκτέλεσε απευθείας το φάουλ από πλάγια, όμως, ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος ήταν στη σωστή θέση και απομάκρυνε τον κίνδυνο με σημαντική επέμβαση.

Τεράστια ένταση ξέσπασε στο τέλος του πρώτου μέρους, με τον Πέτρο Μάνταλο να «πιάνεται στα χέρια» με τον Κβίτσα Κβαρατσχέλια, ενώ όλοι οι υπόλοιποι αναμείχθηκαν και έγινε ο «κακός χαμός». Ο διαιτητής, Μαρτσίνιακ, απέβαλλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Γιώργο Τζαβέλλα και τον Τζόρτζι Λόρια (αμφότεροι ήταν στον πάγκο εκείνη την στιγμή, συνεπώς οι δύο ομάδες συνέχισαν κανονικά με 11 παίκτες).

Στο δεύτερο 45λεπτο είχαμε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, το ποσοστό κατοχής άγγιξε το 65%, ενώ ο Σιώπης που πέρασε ως αλλαγή στο 67ο λεπτό στην θέση του Κουρμπέλη, ο οποίος αισθάνθηκε ενοχλήσεις, «καθάρισε» (σχεδόν) όλες τις φάσεις. Σε όσες δεν τα κατάφερε, κάποιος παίκτης της Εθνικής μας ήταν εκεί πρόθυμος να πάρει μία κίτρινη κάρτα για να σταματήσει την αντεπίθεση των Γεωργιανών.

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση κι εκεί η κούραση έφερε αρκετές ευκαιρίες για την Ελλάδα. Ο Μαμαρντασβίλι έβγαλε το δυνατό σουτ του Μπακασέτα στο 100ο λεπτό, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μαυροπάνος σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσιμίκα.

Η Γεωργία είχε κι αυτή μία τεράστια ευκαιρία για να βρει γκολ στο 105, μετά από λάθος του Μαυροπάνου. Ο Μικαουτάτζε έφυγε στην αντεπίθεση, έκανε το γύρισμα για τον Νταβιντασβίλι ο οποίος πλάσαρε, αλλά ο Βλαχοδήμος δήλωσε «παρών» και απέκρουσε με το πόδι.

Η αναμέτρηση, έτσι, οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι κι εκεί ο Μπακασέτας νικήθηκε από τον Μαμαρντασβίλι από τα «11» βήματα, ενώ ο Γιακουμάκης και ο Μικαουτάτζε δεν βρήκαν καν εστία. Ο Κβεκβεσκίρι ευστόχησε στο τελευταίο και καθοριστικό πέναλτι, έδωσε τη νίκη στη Γεωργία με 4-2, την έστειλε στο Euro και άφησε εμάς εκτός από αυτό το μεγάλο ποδοσφαιρικό «πάρτι» το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η σειρά των πέναλτι1-0 Κοτσορασβίλι1-0 Μπακασέτας νικήθηκε από Μαμαρντασβίλι2-0 Νταβιντασβίλι2-1 Μασούρας2-1 Μικαουτάτζε αστόχησε2-2 Μπουχαλάκης3-2 Ντβάλι3-2 Γιακουμάκης αστόχησε4-2 Κβεκβεσκίρι

Αναλυτικά οι συνθέσεις των δύο ομάδων:Γεωργία (Γ. Σανιόλ): Μαμαρντασβίλι, Ντβάλι, Κάσια, Κβιρκβέλια, Κακαμπάτζε, Κοτσορασβίλι, Κιτεϊσβίλι (104′ Κβεκβεσκίρι), Σενγκέλια (87′ Τσιταϊσβίλι λ.τρ.), Κβαρατσχέλια (109′ Κβιλιτάια λ.τρ), Τσακβετάτζε (104′ Νταβιντασβίλι), Ζιβζιβάτζε (74′ Μικαουτάτζε).Ελλάδα (Γ. Πογέτ): Βλαδοχήμος, Τσιμίκας, Χατζηδιάκος (106′ Ρέτσος), Μαυροπάνος, Μπάλντοκ (61′ Ρότα λ.τρ.), Κουρμπέλης (67′ Σιώπης), Μάνταλος (98′ Μπουχαλάκης λ.τρ), Μπακασέτας, Πέλκας (61′ Κωνσταντέλιας), Μασούρας, Ιωαννίδης (91′ Γιακουμάκης).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό