15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Elon Musk: Τα Cybertruck, Roadster και Semi το 2023, με την Tesla να κατασκευάζει ένα ρομποταξί

Ειδήσεις Ελλάδα

Νωρίς σήμερα το πρωί, η Tesla διοργάνωσε μια εκδήλωση, την Cyber Rodeo, προκειμένου να γιορτάσει τα εγκαίνια του νέου εργοστασίου της και των νέων κεντρικών γραφείων της κοντά στο Ώστιν του Τέξας και εκεί ο Elon Musk αποκάλυψε πως τα Cybertruck, Roadster και Semi θα κυκλοφορήσουν το 2023, ενώ πρόσθεσε πως η Tesla θα κατασκευάσει ένα ρομποταξί, που θα είναι “αρκετά φουτουριστικό” και πλήρως αυτόνομο.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν περισσότερα από 1.000 άτομα και ο Musk, φορώντας γυαλιά ηλίου και ένα μαύρο καουμπόικο καπέλο, να λέει πως για το 2022 στόχος της Tesla είναι να αυξήσει περαιτέρω την παραγωγή της.

Το εργοστάσιο που κόστισε 1,1 δισ. δολάρια και σε έκταση καταλαμβάνει χώρο 3 φορές περισσότερο από το Πεντάγωνο των ΗΠΑ, θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επέκταση της Tesla, όντας η μεγαλύτερη εγκατάσταση παραγωγής αυτοκινήτων στις ΗΠΑ. Σε αυτό θα κατασκευάζονται τα Cybertruck, Model Y, Semi και Roadster, με την Tesla να παρουσιάζει κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ένα Model Y με τις νέες 4680 μπαταρίες, οι οποίες είναι τοποθετημένος σε ένα πλαίσιο στο πάτωμα που αποτελεί δομικό στοιχείο του αυτοκινήτου.

Το εργοστάσιο θα παράγει 500.000 αυτοκίνητα ετησίως και -σύμφωνα με τον Musk- έχει, επίσης, τη δυνατότητα να γίνει το μεγαλύτερο εργοστάσιο μπαταριών στον κόσμο.
Χρειαζόμαστε ένα μέρος όπου μπορούμε να είμαστε πραγματικά μεγάλοι, και δεν υπάρχει άλλο τέτοιο μέρος σαν το Τέξας,
είπε, εν μέσω επευφημιών από το πλήθος.

Η Tesla θα επεκτείνει το beta λογισμικό Full Self-Driving σε όλους τους συνδρομητές FSD της Βόρειας Αμερικής φέτος. Μέχρι τον Ιανουάριο, είχε εγκατασταθεί σε σχεδόν 60.000 οχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο επισημαίνει ότι το λογισμικό δεν καθιστά τα οχήματα αυτόνομα και απαιτεί την επίβλεψη του οδηγού.
Τέλος για το ανθρωποειδές ρομπότ της Tesla ο Musk είπε πως η παραγωγή του θα γίνεται στο εργοστάσιο του Τέξας και θα ξεκινήσει εντός του 2023.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό