21.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Edit button και στο Google Messages στο κοντινό μέλλον

Ειδήσεις Ελλάδα

Καθώς περιμένουμε να λανσαριστεί μια σειρά από υφιστάμενες λειτουργίες, η Google δουλεύει επάνω στη δυνατότητα επεξεργασίας των μηνυμάτων που έχουν στείλει μέσω του Google Messages πρόσφατα οι χρήστες.

Πρόκειται για ένα βασικό στοιχείο των σύγχρονων υπηρεσιών messaging αυτή τη στιγμή. Με παρατεταμένο πάτημα σε ένα μήνυμα που στείλατε, θα εμφανιστεί ένα νέο εικονίδιο επεξεργασίας, όπως αποκαλύπτει το AssembleDebug, στη γραμμή εργαλείων στο επάνω μέρος, δίπλα στις λειτουργίες copy (αντιγραφή), delete (διαγραφή), star (αστέρι) και overflow (υπερχείλιση). Η επεξεργασία είναι διαθέσιμη για τα μηνύματα που εστάλησαν τα τελευταία 30 λεπτά.

Αυτό θα τοποθετήσει το εν λόγω μήνυμα στο πεδίο σύνταξης για να το επεξεργαστείτε, με ένα σημάδι ελέγχου στη θέση του κουμπιού αποστολής.

Οι γραμμές του κώδικα στην τελευταία beta έκδοση (έκδοση 20240213_01_RC00) δείχνουν ότι η Google θα επισημαίνει το αρχικό μήνυμα παράλληλα με το επεξεργασμένο που θα βλέπει πλέον ο παραλήπτης.

<string name=”edited_message_title”>”Edited to: “</string><string name=”original_message_title”>” Original message: “</string>

Από αυτά που ενεργοποιήθηκαν από το AssembleDebug, κάτι που έχετε επεξεργαστεί στέλνεται ως νέο μήνυμα για όσους δεν έχουν ενεργή τη λειτουργία. Αυτό που θα μπορούσε να συμβαίνει παρασκηνιακά είναι ότι ο client του Google Messages που λαμβάνει το μήνυμα ερμηνεύει λίγο-πολύ αυτή την επεξεργασία και την εμφανίζει απρόσκοπτα στον παραλήπτη. Κάτι τέτοιο είναι παρόμοιο με το πώς λειτουργούν σήμερα τα emoji reactions στα iPhone.

Εν τω μεταξύ, η συγκεκριμένη beta αποκαλύπτει επίσης ότι το διπλό tap θα λειτουργεί επίσης για την αφαίρεση ενός reaction.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό