21.8 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Eddie Jordan: Ο Hamilton θα πάει στη Ferrari. Οι Mercedes, Honda και Renault θα αποχωρήσουν

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο 72χρονος σήμερα Eddie Jordan ήταν εκείνος που είχε “προβλέψει” την επιστροφή του Michael Schumacher στην ενεργό δράση για λογαριασμό της Mercedes, αλλά και τη μετακίνηση του Lewis Hamilton από την McLaren στη Mercedes το 2012. Τώρα ο Ιρλανδός δηλώνει πεπεισμένος πως ο Lewis Hamilton θα πάει στη Ferrari, ενώ πιστεύει πως μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, η Mercedes, η Honda και ενδεχομένως και η Renault, θα αποχωρήσουν από την Formula 1, λόγω των οικονομικών επιπτώσεων που θα προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Ο Jordan θεωρεί πως η Mercedes, η οποία έχει κατακτήσει τα πάντα τα τελευταία χρόνια στη Formula 1, θα πουλήσει την ομάδα της Formula 1, ενδεχομένως στον Lawrence Stroll, ο οποίος έχει βάλει ως στόχο να κάνει τον γιο του, Lance Stroll, παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1. Η γερμανική εταιρία θα αναγκαστεί να πουλήσει την ομάδα της Formula 1, αφού εκτός από την δύσκολη περίοδο που βρίσκεται, εφαρμόζοντας μέτρα μείωσης του κόστους, ενδεχομένως να χάσει έναν από τους κύριους χορηγούς της ομάδας, την μαλαισιανή εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου, Petronas, μιας και κρίση του κορωνοϊού, έχει οδηγήσει τις τιμές του αργού πετρελαίου σε ιστορικά χαμηλά. Έτσι η Petronas θα επιλέξει να σταματήσει την χορηγία εκατομμυρίων δολαρίων στην Mercedes, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια μεγάλη “τρύπα” στον προϋπολογισμό της ομάδας.
Όπως δήλωσε ο Jordan, η μοναδική ομάδα που θα συνεχίσει όπως και πριν, στη μετά-κορωνοϊού εποχή, θα είναι η Ferrari:
Σκέφτονται διαφορετικά. Έχουν το αίμα της Formula 1 στις φλέβες τους, οπότε η αποχώρησή τους από την Formula 1 δεν είναι προς συζήτηση. Οι απειλές εξόδου είναι απλώς προειδοποιήσεις. Στο μέλλον η Ferrari, η Red Bull και πιθανώς η McLaren-Mercedes θα είναι και πάλι οι πυλώνες της Formula 1.

Σχετικά με το μέλλον του Vettel και του Hamilton, ο Jordan είπε:
Σε αντίθεση με τον Lewis Hamilton, δεν γνωρίζω τον Vettel πολύ καλά, αλλά κατά τη γνώμη μου δεν έχει πολλές επιλογές. Είτε θα επιλέξει να σταματήσει, είτε θα στραφεί στη McLaren.
Ο Lewis θα πάει στη Ferrari. Μόνο οι Ιταλοί μπορούν να αντέξουν οικονομικά τον μισθό του και ξέρουν ότι αξίζει τον κόπο. Ο Verstappen θα μείνει στη Red Bull και θα προσπαθήσει να νικήσει τον Lewis. Αλλά αυτό θα είναι πολύ δύσκολο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό