23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

East Macedonia & Thrace Forum II – Βρέντζος: Το forum από την Alter Ego Media κινεί τις αλλαγές στην Αν. Μακεδονία και Θράκη

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην ικανοποίηση επίτευξης του στόχου για ένα συνέδριο που μπορεί να δώσει βήμα στις αλλαγές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Alter Ego Media, Ιωάννης Βρέντζος, στο χαιρετισμό του που άνοιξε τις εργασίες του East Macedonia & Thrace Forum II, στην Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με τον κ. Βρέντζο, «στόχος του συνεδρίου είναι να δείξει πόσο είναι εφικτή η μετατροπή της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης σε κόμβο ενέργειας, με οφέλη για την ευρύτερη περιοχή, τις όμορες χώρες και την Ελλάδα συνολικά. Ο στόχος αυτός για τον όμιλο Alter Ego Media δεν συνιστά υπέρμετρη φιλοδοξία αλλά ένα εφικτό σχέδιο».

«Μέσα από το συνέδριο αυτό, ανοίγει ένας διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες και της περιφέρειας με το κέντρο, μιας περιφέρειας που έχει να προσφέρει πολλά και σε πολλαπλά επίπεδα. Αυτό έχει διαφανεί και μέσα από το City Hub, την πλατφόρμα της Alter Ego, που σε λιγότερο από ένα χρόνο ζωής έχει καταφέρει να αποτυπώνει κάθε ενέργεια της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Η επιλογή της Αλεξανδρούπολης δεν είναι τυχαία, σύμφωνα με τον κ. Βρέντζο. «Άλλοτε θα λέγαμε απλώς ότι είναι “ακριτική”.  Βαθιά πεποίθηση της Alter Ego είναι πως τέτοιοι χαρακτηρισμοί ανήκουν στο ιστορικό παρελθόν. Σήμερα, είναι ένα κέντρο που μπορεί να μεταμορφώσει το μέλλον και να αποτελέσει το άρμα ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής».

Αναφερόμενος στο East Macedonia & Thrace Forum II, ο κ. Βρέντζος επισήμανε πως «το δεύτερο αυτό forum δεν αποτελεί μόνο τη συνέχεια του πρώτου, αλλά είναι πλέον προσηλωμένο στην ιδέα πως ένα όραμα -αυτό της ανάδειξης και της ενίσχυσης της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης- μπορεί να πάρει σάρκα και οστά».

Ομοίως, ευχαρίστησε τους μαθητές των σχολείων που παραβρέθηκαν στο Ramada Plaza Thraki, οι οποίοι συμμετείχαν στην πρωτοβουλία της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής» με τη δημιουργία και τη συνέκδοση μαθητικών εφημερίδων από όλη της Ελλάδα. Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία διακρίθηκε για τη συνολική προσφορά της στην Παιδεία στα Educational Leaders Awards 2023.

Ο Συμεών Τσομώκος, Delphi Economic Forum

Συμεών Τσομώκος, πρόεδρος του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών

Τη δέσμευση που έχει αναλάβει μαζί με το City Hub του ομίλου Alter Ego Media για μια σειρά εκδηλώσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, Συμεών Τσομώκος,  κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του forum.

«Το City Hub αναδεικνύει κρίσιμα και ουσιαστικά θέματα ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής. Μαζί θα ξεκινήσουμε μια σειρά εκδηλώσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας με σκοπό την ενδυνάμωση της περιφερειακής ανάπτυξης», τόνισε ο κ. Τσομώκος.

«Πρέπει να καταλάβουμε σήμερα περισσότερο από ποτέ πως Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα, αλλά όλη η περιφέρεια που πρέπει να ενισχυθεί, αποτελώντας τον κοινωνικό ιστό της χώρας».

Χαιρετίζοντας τη συμμετοχή σημαντικών επιχειρηματικών προσωπικοτήτων και πολιτικών, ο κ. Τσομώκος απηύθυνε παράκληση στην πολιτική ηγεσία να εστιάσει το ενδιαφέρον της σε μια περιοχή που διακρίνεται για τις γνωστές γεωπολιτικές της ευαισθησίες και η οποία επλήγη το καλοκαίρι τόσο βάναυσα. Είμαστε όλοι σίγουροι -και έτσι πρέπει να γίνει- πως θα αρχίσει να ανθεί τα επόμενα χρόνια».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό