24.9 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Dow Jones: Έσπασε το επταήμερο πτωτικό σερί

Ειδήσεις Ελλάδα

Με μεγάλη άνοδο έκλεισε η Wall Street τη σημερινή συνεδρίαση καθώς ανέκαμψαν οι μετοχές τεχνολογίας.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε για πρώτη φορά μετά από επτά συνεδριάσεις, καθώς η Wall Street επαναπροσδιορίζεται για τη λήξη του πρώτου εξαμήνου και οι επενδυτές επέστρεψαν στις μετοχές τεχνολογίας.

Ο δείκτης ενισχύθηκε 212 μονάδες ή 0,63%, κλείνοντας στις 33.926,74 μονάδες. Ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 1,15%, κλείνοντας στις 4.378,41 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,65% στις 13.555,67 μονάδες.

Τα δημοφιλή ονόματα από τον χώρο της τεχνολογίας και τεχνητής νοημοσύνης, όπως Nia, Μeta Platforms και Microsoft, ενισχύθηκαν στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, αντιστρέφοντας τις απώλειες της Δευτέρας και δίδοντας ώθηση στο δείκτη υψηλής τεχνολογίας Nasdaq. Οι μετοχές καταναλωτικών αγαθών και ταξιδίων βρήκαν επίσης στήριγμα στην άνοδο των μετοχών των αεροπορικών εταιρειών, όπως Delta και Air Lines. Ο δείκτης αεροπορικών εταιρειών ενισχύθηκε 6,8%.

Ωστόσο, παρά την άνοδο της Wall Street, η μετοχή της Walgreens υποχώρησε 9,3% καθώς η εταιρεία αναθεώρησε πτωτικά τις κατευθυντήριες γραμμές της για τα κέρδη της οικονομικής της χρήσης και ανακοίνωσε πιο εξασθενημένα του αναμενομένου κέρδη.

Από πλευράς μακροοικονομικών στοιχείων, η οικονομία των ΗΠΑ φαίνεται ανθεκτική παρά τους φόβους για επικείμενη ύφεση. Τα στοιχεία για τα διαρκή αγαθά παρουσίασαν απρόσμενη αύξηση για το μήνα Μάιο, ενώ η καταναλωτική εμπιστοσύνη βελτιώθηκε περισσότερο του αναμενομένου τον Ιούνιο. Επίσης, οι πωλήσεις νέων κατοικιών ξεπέρασαν τις προβλέψεις αναλυτών.

Η Παρασκευή σηματοδοτεί το τέλος του πρώτου εξαμήνου αλλά και του δεύτερου τριμήνου. Ο Nasdaq έχει ενισχυθεί 10,9% από τις αρχές Απριλίου και 29,5% στη διάρκεια του τρέχοντος έτους. Οδεύει προς το πρώτο καλύτερο εξάμηνο σε διάρκεια 40 ετών, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν σε μετοχές τεχνολογίας, μετά τη βουτιά του 2022. Οι δείκτες S&P 500 και Dow αναμένεται να κλείσουν το τρίμηνο με κέρδη 6,6% και 2% αντίστοιχα.

Τον Ιούνιο, ο S&P 500 και ο Nasdaq καταγράφουν κέρδη κοντά στο 5%, ενώ ο Dow αναμένεται να παρουσιάσει μηνιαία άνοδο 3,1%.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό