18.3 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

«Douze Points»: H Αυστραλία κέρδισε τη «Eurovision της τεχνητής νοημοσύνης»

Ειδήσεις Ελλάδα

Μια αυστραλιανή ομάδα κέρδισε έναν διαγωνισμό για τη δημιουργία ενός «χιτ» της Eurovision χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη.

Όπως αναφέρει το BBC, η ιδέα ήρθε από έναν εργαζόμενο του ολλανδικού VPRO, μετά την περσική νίκη της Ολλανδίας στη Eurovision- και εξελίχθηκε σε μια διεθνή προσπάθεια μετά την ακύρωση του διαγωνισμού λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το τραγούδι που κέρδισε, Beautiful the World, εμπνεύστηκε από την ανάκαμψη της φύσης από τις πυρκαγιές νωρίτερα μέσα στο έτος. Συνολικά συμμετείχαν στον διαγωνισμό 13 ομάδες, από την Ολλανδία, την Αυστραλία, τη Σουηδία, το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ελβετία.

Η αυστραλιανή ομάδα, ονόματι Uncanny Valley (ο όρος για την υποθετική διαρκή προσέγγιση μεταξύ ανθρώπων και ρομπότ, που μπορεί να τους φέρει πολύ κοντά, αλλά μέχρι ενός σημείου, προκαλώντας μια «περίεργη» αίσθηση), αποτελείται από φοιτητές μαθηματικών, επιστήμης υπολογιστών και κοινωνικής ανθρωπολογίας, καθώς και μουσικούς παραγωγούς. Η μελωδία και οι στίχοι γράφτηκαν από ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, που «εκπαιδεύτηκε» με ηχητικά δείγματα κοάλα, διαβόλων της Τασμανίας και άλλων ζώων.

To κοινό ψήφισε συντριπτικά υπέρ του τραγουδιού, ωστόσο η επιτροπή των ειδικών στην τεχνητή νοημοσύνη, αν και του έδωσαν υψηλή βαθμολογία, έδωσαν τους «douze points» στη γερμανική ομάδα, τους Dadabots.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό