18 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

DIY: Πως να φτιάξετε μάσκες προσώπου για καθαρισμό, ενυδάτωση και τόνωση

Ειδήσεις Ελλάδα

Μάσκα καθαρισμού

Για τη μάσκα καθαρισμού θα χρειαστείς: 

Υλικά:

1 ασπράδι αυγού
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού μέλι

Εκτέλεση: Σε ένα καθαρό μπολ βάζετε το ασπράδι του αυγού και προσθέτετε το λεμόνι. Χτυπάτε καλά τα 2 υλικά και στη συνέχεια βάζετε και το μέλι. Εφαρμόζετε σε πρόσωπο και λαιμό, αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια. Διατηρείτε για 15 λεπτά και ξεβγάζετε με χλιαρό νερό. Στη συνέχεια εφαρμόζετε την ενυδατική σας κρέμα.

Δράση: Το ασπράδι αυγού ενδείκνυται για το λιπαρό και με τάσεις ακμής δέρμα, καθώς καθαρίζει ενώ παράλληλα συσφίγγει τους πόρους και περιορίζει τη λιπαρότητα. Το μέλι παρουσιάζει αντιβακτηριδιακή και ενυδατική δράση, ενώ το λεμόνι έχει ισχυρές στυπτικές ιδιότητες.

Μάσκα ενυδάτωσης

Για τη μάσκα ενυδάτωσης θα χρειαστείς:

Υλικά:

½ αβοκάντο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Μία χούφτα βρώμη

Εκτέλεση: Με τη βοήθεια ενός μίξερ, πολτοποίησε το αβοκάντο και στη συνέχεια, πρόσθεσε στο μπολ τα υπόλοιπα συστατικά. Ανακάτεψε πολύ καλά μέχρι να δεις να ομογενοποιούνται. Η μάσκα είναι έτοιμη! Άπλωσέ τη σε καθαρή επιδερμίδα και άφησέ τη για 15 λεπτά, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Στο τέλος, ξέπλυνε με χλιαρό νερό και ενυδάτωσε ως συνήθως.

Δράση: Το μέλι βοηθά το δέρμα να διατηρήσει την υγρασία, βοηθώντας παράλληλα στην αναγέννηση των κυττάρων του. Από την άλλη πλευρά, η βρώμη είναι γνωστή για τις καταπραϋντικές και ενυδατικές της ιδιότητες, ενώ το αβοκάντο θα αφήσει την επιδερμίδα super απαλή.

Μάσκα τόνωσης

Για τη μάσκα τόνωσης θα χρειαστείς:

Υλικά:

1 κουταλιά γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας σκόνη κουρκουμά

Εκτέλεση: Σε ένα καθαρό μπολ, ανακάτεψε όλα τα συστατικά μέχρι να τα δεις να ομογενοποιούνται. Η μάσκα είναι έτοιμη. Άπλωσέ τη σε καθαρή επιδερμίδα και άφησέ τη για 10-15 λεπτά. Στο τέλος, ξέπλυνε με χλιαρό νερό και ενυδάτωσε ως συνήθως.

Δράση: Χάρη στο γαλακτικό οξύ, το γιαούρτι θα τονώσει την επιδερμίδα σου, αφήνοντάς την πιο φωτεινή. Παράλληλα, το μέλι θα επαναφέρει την ελαστικότητα στο δέρμα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό