17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

«Deal» NASA και Τζεφ Μπέζος για αποστολή στο φεγγάρι -«Αυτήν τη φορά πάμε για να μείνουμε»

Ειδήσεις Ελλάδα

Η NASA συνήψε συμφωνία με τον ιδιοκτήτη της Amazon, Τζεφ Μπέζος, ύψους 3,4 δισ. δολαρίων, για να οργανώσει μια αποστολή μεταφοράς αστροναυτών στο φεγγάρι, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της πρώτης, Jim Free, την Παρασκευή, όπως μεταδίδει η «Daily Mail».

Η αεροδιαστημική εταιρεία Blue Origin, ιδιοκτήτης της οποίας είναι ο δισεκατομμυριούχος Τζεφ Μπέζος, γίνεται η δεύτερη που κλείνει συμφωνία για ένα αντίστοιχο project αποστολής αστροναυτών στο φεγγάρι, μετά τη SpaceX του Έλον Μασκ, που έλαβε 3 δισ. το 2021 για να «πατήσουν εκ νέου οι άνθρωποι το φεγγάρι», για πρώτη φορά μετά το 1972.

Τζεφ Μπέζος: «Πάμε στο φεγγάρι»

«Πάμε στο φεγγάρι!» ανέφερε λακωνικά στο ενθουσιώδες post του στο Instagram ο ιδιοκτήτης της Amazon, το οποίο συνόδεψε με μια «ρέπλικα» του πυραύλου που προτίθεται να αποστείλει στο φεγγάρι, «και αυτήν τη φορά θα μείνουμε».

Η Blue Origin, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της «Daily Mail», δεν εισήλθε σε λεπτομέρειες, πέρα από την αναφορά στους εταίρους του project κατασκευής της σεληνακάτου, με κολοσσούς όπως η Lockheed Martin και η Boeing να είναι μεταξύ αυτών.

Οι αποστολές που συμφωνήθηκαν μεταξύ NASA και Έλον Μασκ θα προηγηθούν χρονικά της αντίστοιχης της Blue Origin, με το σχέδιο να είναι να γίνουν αργότερα αυτή τη δεκαετία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό