18.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Dacia Sandero εναντίον Tesla Model Y για την κορυφή!

Ειδήσεις Ελλάδα

Δύο πολύ διαφορετικά αυτοκίνητα μάχονται για την πρώτη θέση στην λίστα με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη το 2023. Δύο πολύ διαφορετικά οχήματα καθώς το ένα είναι το Dacia Sandero και το άλλο, το Tesla Model Y. Το ένα είναι η επιτομή του value-for-money, προσφέροντας μονάχα την απαραίτητη τεχνολογία και τίποτα περιττό και κατά συνέπεια, παρέχοντας μία προσιτή λύση στο πρόβλημα που έχει γίνει η προσωπική κινητικότητα. Το άλλο προέρχεται από τον “βασιλιά” της ηλεκτροκίνησης και προσφέρει κινητικότητα μηδενικών εκπομπών αλλά κοστίζει τα τα τριπλάσια και παραπάνω χρήματα!

Κι όμως, οι πωλήσεις αυτών των δύο μοντέλων απέχουν λιγότερο από 300 αυτοκίνητα κατά τους πρώτους 10 μήνες του έτους που διανύουμε, με το Sandero να έχει καταγράψει 184.088 αυτοκίνητα και  το Model Y 183.799. Το γεγονός ότι αυτά τα δύο μοντέλα κονταροχτυπιούνται για την κορυφή αλλά και η ελάχιστη απόσταση που τα χωρίζει, δείχνει με πολύ γλαφυρό τρόπο την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η αγορά, με τον πληθωρισμό, τις αυξήσεις στο κόστος των πρώτων υλών και τις πιέσεις που υφίστανται τα εισοδήματα μεγάλου μέρους του αγοραστικού κοινού να καθιστούν το Dacia Sandero ως την βέλτιστη επιλογή για περισσότερους από 200.000 ευρωπαίους μέχρι το τέλος του έτους και από την άλλη, άλλοι τόσοι να επιλέγουν ένα niche προϊόν μίας σχετικά νέας τεχνολογίας από μία νέα εταιρία.

Τα στοιχεία είναι προκαταρκτικά και βασίζονται σε δεδομένα που αναπαριστούν το 92% των πωλήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τις χώρες που ανήκουν στην EFTA (Ελβετία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν και Νορβηγία) και το Ην. Βασίλειο οπότε μπορεί να μην είναι απολύτως ακριβή αλλά μας δίνουν μία αρκετά σαφή εικόνα. Πέρα από τα δύο αυτά μοντέλα λοιπόν, στην 3η θέση βρίσκεται το Volkswagen T-Roc με 168.833 πωλήσεις, το Peugeot 208 με 163.672 και το Renault Clio με 154.493 πωλήσεις. Όσον αφορά στους πρωταθλητές της ανάπτυξης, βρίσκουμε για άλλη μία φορά το Tesla Model Y που έχει καταφέρει να αυξήσει τις πωλήσεις του στην Ευρώπη κατά 142.3% σε σύγκριση με το ίδιο χρονικό διάστημα του 2022 ενώ το μοναδικό έτερο μοντέλο με τριψήφια αύξηση είναι το MG ZS που από τα 31.971 αυτοκίνητα που είχε πουλήσει από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο του 2022, έχει φτάσει φέτος τα 66.402. Ανυπομονούμε να δούμε πώς θα διαμορφωθεί η λίστα με ακόμα πιο ολοκληρωμένα στοιχεία στο τέλος του έτους!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό