16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Dacia – 8 εκατομμύρια ευχαριστημένοι πελάτες από το 2004!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Dacia έχει κάθε λόγο για να είναι ευχαριστημένη από την πορεία και την θέση της στην αγορά. Η συμπαθής εταιρία από την Ρουμανία έχει εξελιχθεί σε μία πραγματική δύναμη στη βιομηχανία αυτοκινήτου και μάλιστα μία δύναμη που ξεχωρίζει από όλες τις υπόλοιπες προβάλλοντας εδώ και σχεδόν 20 χρόνια μία διαφορετική ιδέα σχετικά με την κατανάλωση και προωθώντας ένα πολύ προσγειωμένο και ρεαλιστικό όραμα σχετικά με τα αυτοκίνητα. Ένα όραμα που βασίζεται σε αυτά που έχουν πραγματικά ουσία και στην προσφορά του καλύτερου value-for-money, αξίες που έχουν αναγνωριστεί από το αγοραστικό κοινό καθώς η Dacia βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι περισσότεροι από 8 εκατομμύρια άνθρωποι στην έχουν εμπιστευθεί και τους έχει ανταμείψει.

Ήξερες όμως ότι η Dacia δεν ήταν εξαρχής… Dacia; Όταν ιδρύθηκε το 1968 η εταιρία που γνωρίζουμε σήμερα ως Dacia ήταν γνωστή ως “UAP” εκ του Uzina de Autoturisme Pitesti. Το πρώτο λογότυπο της δε, ήταν γεμάτο τοπικές και εθνικές αναφορές – από τα Καρπάθια Όρη στο παρασκήνιο μέχρι τον αετό που προέρχεται από το οικόσημο της επαρχίας Arges στην περιοχή της Muntenia όπου βρισκόταν τα γραφεία της UAP. Η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε το όνομα Dacia ήταν το 1980 σε ένα ασπρόμαυρο λογότυπο ενώ το 1999, η Dacia εντάχθηκε στο δυναμικό του Renault Group και τέσσερα χρόνια αργότερα προστέθηκε το μπλε χρώμα στο logo. Μία εκμοντερνισμένη εκδοχή του σήματος πραγματοποίησε το ντεμπούτο της στο Sandero το 2008 με μπλε γράμματα, ασημί φόντο και μέρος της “ασπίδας” να έχει αφαιρεθεί ενώ το 2021 η ρουμάνικη εταιρία παρουσίασε το ολοκαίνουριο “Dacia Link” που εξελίχθηκε σύμφωνα με τις τάσεις της μόδας ώστε να αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα της: σκληροτράχηλη και στοιχειώδης.
Το πρώτο Dacia Logan λανσαρίστηκε στην αγορά το 2004, αρχικά για την αγορά της Ρουμανίας και αργότερα για επιπλέον αγορές της Ανατολικής Ευρώπης αλλά η εμπορική πορεία του ήταν τόσο επιτυχημένη που γρήγορα προστέθηκαν επιπλέον χώρες σε ολόκληρη την ήπειρο. Αυτό ήταν το πρώτο βήμα της Dacia στον δρόμο της επιτυχίας. Από τότε, τα αυτοκίνητα της πωλούνται σε 44 χώρες ανά την Μεσόγειο με την Γαλλία να αποτελεί την μεγαλύτερη αγορά της, την Ιταλία και την Γερμανία να ακολουθούν, την εγχώρια αγορά της Ρουμανίας στην 4η θέση και το Μαρόκο να ολοκληρώνει την λίστα με τις 5 μεγαλύτερες αγορές. Παράλληλα, η Dacia έχει το δικαίωμα να καυχιέται για το γεγονός ότι για δύο συνεχόμενα χρόνια είναι η κορυφαία εταιρία λιανικής στην Ευρώπη ενώ στην πρώτη θέση των πωλήσεων βρίσκεται τόσο στην Πορτογαλία όσο και στο Βέλγιο. Το μερίδιο αγοράς της πανευρωπαϊκά έφτασε το ποσοστό-ρεκόρ 7.6% το 2022 και οι πωλήσεις των πιο δημοφιλών μοντέλων της βρίσκονται πλέον στα εκατομμύρια: 1.97 εκ. για το Logan, 2.26 για το Duster και 2.78 για το Sandero.

Γι’ αυτό η Dacia έχει αυξήσει τις δυνατότητες παραγωγής της από ένα και μοναδικό εργοστάσιο μέχρι το 2012, στα τρία – το πρώτο της στο Mioveni της Ρουμανίας που άνοιξε το 1968 και κατασκευάζει σχεδόν όλα τα μοντέλα της, την μονάδα στην Casablanca του Μαρόκο  και αυτήν στην Ταγγέρη, επίσης στο Μαρόκο. Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στα πολυάριθμα βραβεία που έχουν κατακτήσει τα προϊόντα της Dacia με το Duster να έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 40 αλλά και το Jogger, το 7-θέσιο οικογενειακό της Dacia που έχει ήδη βραβευτεί 13 φορές, συμπεριλαμβανομένης της ανάδειξης του σε Αυτοκίνητο της Χρονιάς στη Γαλλία. Πιο σημαντική απ’ όλα τα βραβεία όμως, είναι η αποδοχή από τον κόσμο με τα δημογραφικά των πελατών της Dacia να δείχνουν ότι η γκάμα της απευθύνεται σε όλους – είτε ζούνε στην πόλη είτε όχι, είτε είναι νέοι είτε μεγαλύτεροι σε ηλικία, είτε έχουν παιδιά  είτε όχι.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό