22.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Currys: Κίνηση εξαγοράς για την μητρική της Κωτσόβολος

Ειδήσεις Ελλάδα

Πριν ακόμη ολοκληρωθεί και υλοποιηθεί η συμφωνία για την πώλησης της Κωτσόβολος στον όμιλο της ΔΕΗ, η Currys, η βρετανική μητρική της ελληνικής αλυσίδας ηλεκτρικών συσκευών βρίσκεται από την προηγούμενη Παρασκευή σε φάση πολιορκίας για εξαγορά από την Elliott Investment Management. 

Συγκεκριμένα το επενδυτικό κεφάλαιο που διαχειρίζεται κεφάλαια της τάξης των 55 δις. δολαρίων κατέθεσε πρόταση ύψους 700 εκατ. λιρών για να αποκτήσει τις μετοχές της Currys η οποία δραστηριοποιείται στην λιανική πώληση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών σε Βρετανία, Σκανδιναβία και Ελλάδα μέσω της Κωτσόβολος. 

Η πρώτη αυτή πρόταση έπεσε πάνω σε «τοίχο» καθώς σύμφωνα με ενημέρωση του Διοικητικού Συμβουλίου της Currys κρίθηκε ότι το τίμημα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική αξία της εταιρείας. «Το διοικητικό συμβούλιο της Currys εξέτασε την πρόταση, μαζί με τους οικονομικούς συμβούλους του, και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υποτίμησε σημαντικά την εταιρεία και τις μελλοντικές της προοπτικές. Ως εκ τούτου, στις 16 Φεβρουαρίου 2024, το διοικητικό συμβούλιο της Currys απέρριψε ομόφωνα την πρόταση» αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από το Λονδίνο δεν αποκλείεται να υπάρξει νέα βελτιωμένη πρόταση από την πλευρά της Elliott Investment η οποία στο παρελθόν έχει συνδέσει το όνομα της με αρκετές επιτυχημένες συναλλαγές όπως για παράδειγμα την πώληση της Costa Coffee στην Coca Cola σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Όπως προαναφέρθηκε η Currys βρίσκεται σε φάση μεταβίβασης των μετοχών που κατέχει στην εταιρεία που ελέγχει την Κωτσόβολος στην Ελλάδα. Έχει ήδη υπογραφεί προσύμφωνο και με βάση το χρονοδιάγραμμα η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του επόμενου μήνα. Οι τελευταίες εξελίξεις δεν αναμένεται να επηρεάσουν την συμφωνία μεταξύ της Currys και του ομίλου της ΔΕΗ.  

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό