15.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Cupra DarkRebel Concept. Ψηφιακό μεν, γεμάτο νόημα δε.

Ειδήσεις Ελλάδα

Αυτός είναι ο δεύτερος κατά σειρά… επαναστάτης της Cupra (τρίτος αν λογίσουμε ως ξεχωριστό concept την αλλαγή ρότας στο UrbanRebel Concept που μετατράπηκε από ένα αγωνιστικό hatchback σε ένα αστικό crossover) και παρουσιάστηκε σε ψηφιακή μορφή κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας του ολοκαίνουριου Tavascan. Ένα χαμηλό, φαρδύ και πολύ επιθετικό πρωτότυπο που σύμφωνα με την ισπανική εταιρία συνδυάζει “τις αθλητικές αναλογίες ενός sports car με την αρχιτεκτονική ενός shooting brake” αλλά ακόμα δεν γνωρίζουμε αν προορίζεται για παραγωγή.

Ασχέτως αυτού, το Cupra DarkRebel Concept είναι με διαφορά το πιο επιθετικό και πρωτότυπο concept μέχρι στιγμής με εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία όπως το μακρύ καπό, τα φωτιστικά σώματα που ενσωματώνονται στο αμάξωμα τόσο στο εμπρός μέρος όσο και στο πίσω, τους πολυάριθμους και μεγάλους αεραγωγούς και φυσικά τον τεράστιο διαχύτη. Το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του DarkRebel Concept πάντως είναι το σχήμα του καθώς δεν έχουμε συνηθίσει από τους κατασκευαστές ιδιαίτερους πειραματισμούς με βάση το στιλ ενός shooting brake. Όσον αφορά στο εσωτερικό, ξεχωρίζει η κεντρική ραχοκοκαλιά που χωρίζει τον οδηγό από τον συνοδηγό (όπως στο Tavascan), τα bucket καθίσματα και το “gamifying τιμόνι”, όπως το χαρακτηρίζει η Cupra.

Σε αυτό το σημείο και με δεδομένο ότι το Cupra DarkRebel Concept “ζει” αποκλειστικά στο Metahype της ισπανικής μάρκας, δεν έχουμε απολύτως καμία πληροφορία σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Δεν γνωρίζουμε ποια αρχιτεκτονική χρησιμοποιεί, πόσο μεγάλη μπαταρία και τι ιπποδύναμη έχει αλλά επαναλαμβάνω ότι αυτά ελάχιστη σημασία θα είχαν ούτως ή άλλως αφού τα πλάνα της εταιρίας όσον αφορά στο μέλλον του concept παραμένουν άγνωστα. Μακάρι να το δούμε να περνά στην παραγωγή, όμως ακόμα και να πάρει το πράσινο φως θα περάσουν χρόνια πριν λανσαριστεί στην αγορά. Όπως και να έχει, η ποικιλία ποτέ δεν έκανε κακό…  

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό