16.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Cosmos Sport: Αλλάζουν στρατηγική το 2024

Ειδήσεις Ελλάδα

Με αρκετές διαφοροποιήσεις θα λειτουργούν από εδώ και εμπρός τα καταστήματα  της Cosmos Sport καθώς η έλευση των βρετανικών JD, που εξαγόρασαν το 2021 την ελληνική αλυσίδα, φέρνει ανακατατάξεις στα σήματα του ομίλου. Συγκεκριμένα, αρχής γενομένης από το κατάστημα που άνοιξε χθες στην Γλυφάδα, τα Cosmos Sport αλλάζουν στρατηγική κατεύθυνση και επικεντρώνονται σχεδόν αποκλειστικά στο κοινό που ψάχνει ένδυση, υπόδηση και εξοπλισμό για αθλητικές δραστηριότητες μειώνοντας σημαντικά το μερίδιο που κατείχε η κατηγορία του lifestyle και leisure, η οποία θα είναι πρωταγωνιστής στην “αδελφή” αλυσίδα JD.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο περιθώριο των εγκαινίων, η κα. Αλεξάνδρα Κουβέλη, Marketing Director του ομίλου, το νέο μοντέλο θα ακολουθήσουν όλα τα νέα καταστήματα Cosmos Sport που θα ανοίξουν από εδώ και εμπρός ενώ μέσα στο 2024 η νέα φιλοσοφία θα περάσει και στα ήδη υπάρχοντα σημεία της αλυσίδας. Η παραπάνω κίνηση εντάσσεται στην προσπάθεια του ομίλου να καλύψει μέσα από διαφορετικά σήματα ποιο εξειδικευμένες ανάγκες των καταναλωτών. Πέρα από τα JD και τα Cosmos Sport ο όμιλος αναπτύσσει σε Ελλάδα και Κύπρο τα σήματα Sneaker 10, SportsFactory, Slamdunk (μπάσκετ) και rundome (δρομικά αθλήματα).

Σε ότι αφορά στα JD, τα οποία έχουν ήδη εισέλθει στον δεύτερο χρόνο λειτουργίας τους στην χώρα μας, σύμφωνα με την κα. Κούβελα έχουν καταφέρει να αποσπάσουν ένα σημαντικό μερίδιο στα νεότερα ηλικιακά group (Generation Z και Gen Alpha). Η βρετανική αλυσίδα διαθέτει σήμερα τέσσερα καταστήματα σε Ελλάδα (Smart Park στα Σπάτα, River West, Θεσσαλονίκη και Χαλκίδα) και τρία σε Κύπρο. 

Που θα ανοίξουν νέα καταστήματα

Συνολικά ο όμιλος, ο οποίος απασχολεί 1.200 άτομα διαθέτει πάνω από 80 φυσικά καταστήματα και εννέα ηλεκτρονικά (6 στην Ελλάδα και 3 στην Κύπρο). Το 2023 ήταν μία από τις πιο δυναμικές χρονιές καθώς άνοιξαν 17 νέα καταστήματα με την έμφαση να δίνεται κυρίως στα JD και στην ανάπτυξη των Cosmos Sport στην Βόρεια Ελλάδα. Η χρονιά ολοκληρώνεται με τα εγκαίνια σήμερα του JD στον Πύργο του Πειραιά εγκαινιάζοντας την εμπορική λειτουργία του εμβληματικού κτηρίου. Για το 2024, σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα ανοίξουν τουλάχιστον 10 καταστήματα με το JD στην Καλλιθέα και το Cosmos Sport στην Κομοτηνή να είναι σε φάση κατασκευής. 

Η πορεία των Cosmos Sport ξεκίνησε το 1982 από ένα συνοικιακό κατάστημα στην Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης από την οικογένεια Τσικνάκη και η ανάπτυξη ήρθε όταν στα ηνία βρέθηκε η δεύτερη γενιά με επικεφαλής τον Μιχάλη Τσικνάκη. Από το 2018 και έως σήμερα η αλυσίδα ανοίγει πάνω από 10 καταστήματα τον χρόνο και πλέον έχει ξεπεράσει τον όμιλο Fourlis (Intersport) σε αριθμό καταστημάτων στην Ελλάδα. Στην τελευταία χρήση η Cosmos Sport, η οποία έχει εξαγοραστεί από το 2021 από την βρετανική JD, έσπασε για πρώτη φορά το φράγμα των 100 εκατ. ευρώ σε πωλήσεις.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό