20.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Conference League: Γουέστ Χαμ και Βασιλεία συμπλήρωσαν το «παζλ» των ημιτελικών

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Γουέστ Χαμ συνέτριψε με 4-1 την Γάνδη στο Λονδίνο, η Βασιλεία νίκησε στην παράταση τη Νις στη Γαλλία με 2-1 και έγιναν οι δυο τελευταίες ομάδες που προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Conference League.

Γουέστ Χαμ και Βασιλεία ήταν οι δυο τελευταίες ομάδες που πέρασαν στα ημιτελικά του Conference League. Τα Σφυριά υπέταξαν τη Γάνδη με 4-1 στο Λονδίνο και θα αντιμετωπίσουν στην επόμενη φάση την Άλκμααρ των Παυλίδη – Χατζηδιάκου. Από την πλευρά τους οι Ελβετοί νίκησαν με 2-1 τη Νις με ανατροπή στην παράταση και θα βρουν στον επόμενο γύρο την Φιορεντίνα, η οποία είναι μία από τις πέντε ομάδες της Serie A που συνεχίζουν στην Ευρώπη.

Στο Λονδίνο η Γάνδη προηγήθηκε στο 26′ με τον πρώην επιθετικό Εργοτέλη και Ολυμπιακού, Ούγκο Κάιπερς, όμως τα Σφυριά ισοφάρισαν στο 37′ με κεφαλιά του Αντόνιο μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπόουεν. Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Μόγιες καθάρισαν το παιχνίδι με τρία γκολ σε διάστημα οκτώ λεπτών. Στο 55′ ο Πακετά εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι μετά από χέρι του Οκούμου, στο 58′ ο Ράις μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια πάτησε περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με διαγώνιο σουτ και στο 63′ ο Μικαέλ Αντόνιο έκανε το 4-1 κόντρα στη Γάνδη με φανταστική εκτέλεση μέσα από την περιοχή.

Ακόμα πιο σπουδαία ανατροπή έγινε στη Νίκαια. Η Νις προηγήθηκε στο 9′ με το σουτ του Λαμπόρντ μέσα από την περιοχή, είχε τον έλεγχο του ματς, δεν κατάφερε να το τελειώσει και το πλήρωσε. Στο 86′ ο Όγκοστιν με «δυναμίτη»… ξετίναξε τα δίχτυα των γηπεδούχων και έστειλε το ματς στην παράταση. Στο 98′ ο Άνταμς με φανταστική κεφαλιά πίσω από το σημείο του πέναλτι έκανε το 1-2, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και την Βασιλεία στα ημιτελικά.

Τα ζευγάρια των ημιτελικών:

Φιορεντίνα – ΒασιλείαΓουέστ Χαμ – Άλκμααρ

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν την Πέμπτη 11 Μαΐου και οι ρεβάνς τους, μία εβδομάδα αργότερα, στις 18 Μαΐου.

Ο τελικός της διοργάνωσης θα γίνει στην Πράγα στις 7 Ιουνίου στην «Eden Arena». Τυπικά γηπεδούχος στον τελικό θα είναι όποια ομάδα περάσει από τον πρώτο ημιτελικό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό