16.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Cocaine sharks: Οι «ναρκομανείς» καρχαρίες στον Κόλπο του μεξικού

Ειδήσεις Ελλάδα

Την πιθανότητα οι καρχαρίες στον Κόλπο του Μεξικού να έχουν εθιστεί στα ναρκωτικά που πετούν στην θάλασσα οι ναρκέμποροι επισημαίνουν επιστήμονες σε ντοκιμαντέρ

Την πιθανότητα οι καρχαρίες στον Κόλπο του Μεξικού να έχουν εθιστεί στα ναρκωτικά που πετούν στην θάλασσα οι ναρκέμποροι για να τα ξεφορτωθούν ή να τα βρουν αργότερα οι συνεργάτες τους, επισημαίνουν σε νέο ντοκυμαντέρ επιστήμονες. 

TAKING THE BAIT: First there was “cocaine bear” and now… sharks. Why scientists think thousands of sharks are ingesting the drug: https://t.co/X38020Tn0p pic.twitter.com/Bhm5gIWDcH

— Fox News (@FoxNews) July 20, 2023

Ο ειδικός στους καρχαρίες Tom Hird, συνεργάστηκε με την περιβαλλοντολόγο του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, Tracy Fanara, για να δει πώς θα αντιδρούσαν οι καρχαρίες σε πακέτα που έμοιαζαν με μπάλες κοκαΐνης που έπεσαν στη θάλασσα.

Αποδείχτηκε ότι οι καρχαρίες στη θέα των πακέτων, ορμούσαν και τα δάγκωναν λυσσασμένα.

Επίσης, κατά τη διάρκεια μιας κατάδυσης, εντόπισαν δύο καρχαρίες που συμπεριφέρονταν με αλλοπρόσαλλο τρόπο.

«Συνήθως, οι φυσαλίδες μας (από τις μπουκάλες κατάδυσης)  συνήθως τρομάζουν τους σφυροκέφαλους καρχαρίες και αποφεύγουν τους ανθρώπους, οπότε το να μας επιτίθενται είναι ασυνήθιστη συμπεριφορά», είπε ο Χιρντ.

Το ντοκιμαντέρ Cocaine Sharks θα προβληθεί από το  Discovery Channel στις 26 Ιουλίου.   



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό