31.6 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Co-19: Η Άγκυρα στέλνει ιατρικό εξοπλισμό στις ΗΠΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα τουρκικό στρατιωτικό αεροσκάφος με ιατρικές προμήθειες και προστατευτικό εξοπλισμό κατευθύνεται προς τις ΗΠΑ για να παραδώσει βοήθεια στον ΝΑΤΟϊκό σύμμαχο στο πλαίσιο της μάχης κατά Co-19.

Οι ΗΠΑ, όπου έχουν καταγραφεί οι περισσότεροι θάνατοι από τη νόσο και τα περισσότερα κρούσματα, χαιρέτισαν τη «γενναιόδωρη δωρεά» των 500.000 χειρουργικών μασκών, 4.000 στολών, απολυμαντικών, ειδικών γυαλιών και προστατευτικού εξοπλισμού για το πρόσωπο.

«Με υπηφάνεια ανακοινώνουμε ότι η Τουρκία θα παραδώσει ιατρικές προμήθειες στις ΗΠΑ έπειτα από αίτημα του συμμάχου μας στο ΝΑΤΟ για να στηρίξουμε τη μάχη της Αμερικής κατά του», ανέφερε σε δήλωσή της η τουρκική Διεύθυνση Επικοινωνιών.

Η βοήθεια αυτή φτάνει σε μια κρίσιμη περίοδο στις διμερείς σχέσεις, οι οποίες έχουν πληγεί από διαφωνίες για τις κυρώσεις στο Ιράν, την πολιτική στη Συρία και την απόκτηση από την Τουρκία ρωσικών πυραυλικών αμυντικών συστημάτων.

Η Άγκυρα έχει ήδη αποστείλει ιατρικές προμήθειες σε 55 χώρες μεταξύ των οποίων η Ιταλία, η Ισπανία, η Βρετανία, το Ιράν, η Κίνα, καθώς και σε άλλες χώρες των Βαλκανίων και της Αφρικής. Τον Μάρτιο έστειλε επίσης 500.000 διαγνωστικά τεστ στις ΗΠΑ.

Η Τουρκία περιλαμβάνεται επίσης στις χώρες με τα περισσότερα κρούσματα παγκοσμίως, αν και οι αρχές υποστηρίζουν ότι υπάρχει πλεόν τάση μείωσης τόσο των κρουσμάτων όσο και των θανάτων. Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Υγείας, στη χώρα καταγράφονται 112.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 2.900 θάνατοι από τη νόσο.

Στις ΗΠΑ καταγράφονται περισσότερα από 957.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και σχεδόν 54.000 θάνατοι.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό