23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

CNN: Κυβερνοεπίθεση από Κινέζους χάκερς σε κρατικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

Το πλήρες εύρος της εισβολής διερευνάται, αλλά οι Αμερικανοί αξιωματούχοι και η Microsoft προσπαθούν αθόρυβα τις τελευταίες εβδομάδες να αξιολογήσουν τον αντίκτυπο της κυβερνοεπίθεσης

Χάκερς με έδρα την Κίνα παραβίασαν λογαριασμούς email δεκάδων οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων κυβερνητικών υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών, σε μια προφανή εκστρατεία κατασκοπείας με στόχο την απόκτηση ευαίσθητων πληροφοριών, σύμφωνα με δηλώσεις της Microsoft και του Λευκού Οίκου αργά την Τρίτη, μεταδίδει το CNN.

Το πλήρες εύρος της εισβολής διερευνάται, αλλά οι Αμερικανοί αξιωματούχοι και η Microsoft προσπαθούν αθόρυβα τις τελευταίες εβδομάδες να αξιολογήσουν τον αντίκτυπο της κυβερνοεπίθεσης, η οποία στόχευε μη ταξινομημένα συστήματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία όπου εντοπίστηκαν για πρώτη φορά οι Κινέζοι χάκερς ήταν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δήλωσε στο CNN άτομο που γνωρίζει το θέμα. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε στη συνέχεια την ύποπτη δραστηριότητα στη Microsoft.

Και το Υπουργείο Εμπορίου, το οποίο έχει επιβάλει κυρώσεις σε κινεζικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών, δέχτηκε επίθεση. Οι χάκερς είχαν πρόσβαση στον λογαριασμό email της υπουργού Εμπορίου Τζίνα Ραϊμόντο, είπε στο CNN μια πηγή που γνωρίζει την έρευνα.

Οι Κινέζοι χάκερς εντοπίστηκαν να στοχεύουν έναν μικρό αριθμό ομοσπονδιακών υπηρεσιών και μόνο μικρό αριθμό λογαριασμών email αξιωματούχων σε κάθε υπηρεσία σε μία κυβερνοεπίθεση που στόχευε συγκεκριμένους αξιωματούχους, είπαν στο CNN πολλές πηγές που γνωρίζουν την έρευνα.

«Η Microsoft ειδοποίησε το υπουργείο Εμπορίου για παραβίαση στο σύστημα Office 365 της Microsoft και το Υπουργείο ανέλαβε άμεσα δράση για να απαντήσει», δήλωσε εκπρόσωπος του τμήματος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό