18.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Clasico… στέψης και Derby D’ Italia αποδείξεων

Ειδήσεις Ελλάδα

Clasico… τίτλου στο «Καμπ Νόου» 

Μπαρτσελόνα εναντίον Ρεάλ, πράξη… τέταρτη τη φετινή σεζόν! Και με τους Μπλαουγκράνα να έχουν πάρει κεφάλι στις νίκες φέτος κόντρα στη Βασίλισσα (2-1), δεν υπάρχει ιδιαίτερο… debate για το ποιος έχει αποκτήσει το ψυχολογικό αβαντάζ ενόψει του κρίσιμου ραντεβού στο «Καμπ Νόου». Υπάρχει ωστόσο μια συνισταμένη που το καθιστά απρόβλεπτο: η… απελπισία της Ρεάλ. Τη στιγμή άλλωστε που η Μπαρτσελόνα έχει ξεφύγει στο +9, η Ρεάλ Μαδρίτης βλέπει τα περιθώρια να μειώνονται για… στραβοπατήματα στο πρωτάθλημα.

Η πρόκριση επί της Λίβερπουλ ναι μεν επανέφερε μια νότα ηρεμίας στην πλευρά των Μπλάνκος, όμως η αδρεναλίνη ανεβαίνει ξανά για ένα ντέρμπι που ενδεχομένως να αποβεί καταλυτικό για τον επόμενο πρωταθλητή. Κάθε άλλο αποτέλεσμα πέρα από νίκη εξάλλου θα καταστήσει πολύ δύσκολα τα πράγματα για τους Μαδριλένους που φυσιολογικά αναμένεται να πετάξουν λευκή πετσέτα στη συνέχεια της La Liga. Και με βάσει αυτό το γεγονός, ο Κάρλο Αντσελότι προειδοποίησε πως η ομάδα του θα ταξιδέψει στη Βαρκελώνη για να επιτεθεί! Από την άλλη πλευρά βέβαια, τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά για το σύνολο του Τσάβι.

Μια ομάδα που έχει δείξει τα δόντια της στη Ρεάλ με νίκες στον τελικό του Super Cup Ισπανίας αλλά και στον πρώτο ημιτελικό για το Copa Del Rey, την ίδια στιγμή που έχει ανοίξει την ψαλίδα στη La Liga στους εννιά βαθμούς. Η λογική λέει πως το άγχος ανήκει στον αντίπαλο, πόσω δε μάλλον από τη στιγμή που η Μπάρτσα θα υποδεχθεί για πρώτη φορά στην έδρα της τη μεγάλη αντίπαλο τη φετινή σεζόν. Γνωρίζοντας μάλιστα πως έχει στα δικά της χέρια την ευκαιρία να δώσει τη χαριστική βολή στη Βασίλισσα, να ξεφύγει στο… άπιαστο +12 και να ρίξει πρώιμους τίτλους τέλους στην κούρσα για τον πρωταθλητή.

Οι τελευταίες εμφανίσεις βέβαια οφείλουν να προβληματίσουν τον Τσάβι και το επιτελείο του, μιας και οι Καταλανοί φλέρταραν πολλάκις με απώλεια βαθμών, ιδίως στο «Σαν Μαμές» κόντρα στη Μπιλμπάο. Ο Αραούχο ωστόσο που έλειψε από την αναμέτρηση κόντρα στους Βάσκους επιστρέφει για το Clasico και για να δώσει την απαραίτητη ασφάλεια στα μετόπισθεν των Μπλαουγκράνα απέναντι κυρίως στον… δαιμόνιο Βινίσιους Ζούνιορ και τον Καρίμ Μπενζεμά.

Την ίδια ώρα όμως οι Ντεμπελέ και Πέδρι δεν θα καταφέρουν να δώσουν το παρών για τον Τσάβι, ο οποίος θα πρέπει να καταστρώσει τα πλάνα του χωρίς δυο βασικά πιόνια στη σκακιέρα. Στην αντίπερα όχθη και τα αγωνιστικά της Βασίλισσας, ο Κάρλο Αντσελότι δεν μπορεί να υπολογίζει στον Νταβίντ Αλάμπα που θα απουσιάσει με τραυματισμό, όμως μπορεί να χαμογέλα βλέποντας ετοιμοπόλεμους τόσο τον Φερλάν Μεντί που επέστρεψε από πολύμηνο πρόβλημα, όσο και τον Καρίμ Μπενζεμά που ξεπέρασε το χτύπημα που δέχθηκε κόντρα στη Λίβερπουλ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό