20.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ChatGPT: Η OpenAI επιτρέπει σε όλους να δημιουργήσουν τη δική τους έκδοση

Ειδήσεις Ελλάδα

Κυκλοφορώντας το ChatGPT πριν από ένα χρόνο, η OpenAI εισήγαγε στον κόσμο την ιδέα ενός chatbot AI που φαινομενικά μπορεί να κάνει τα πάντα. Τώρα, η εταιρεία κυκλοφορεί μια πλατφόρμα για τη δημιουργία προσαρμοσμένων εκδόσεων του ChatGPT για συγκεκριμένες περιπτώσεις χρήσης.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, τα GPT, θα είναι προσβάσιμα μέσω του GPT Store. Λεπτομέρειες σχετικά με την εμφάνιση και τη λειτουργία του καταστήματος είναι ελάχιστες προς το παρόν, αν και η OpenAI υπόσχεται τελικά να πληρώσει στους δημιουργούς ένα απροσδιόριστο ποσό με βάση το πόσο χρησιμοποιούνται τα GPT τους. Τα GPT θα είναι διαθέσιμα σε συνδρομητές ChatGPT Plus που πληρώνουν και σε εταιρικούς πελάτες OpenAI, οι οποίοι μπορούν να δημιουργούν εσωτερικά GPT για τους υπαλλήλους τους.

Τα προσαρμοσμένα GPT ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα στο DevDay, το πρώτο συνέδριο προγραμματιστών του OpenAI στο Σαν Φρανσίσκο, όπου η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ένα υπερτροφοδοτούμενο, φθηνότερο GPT-4, χαμηλότερες τιμές για προγραμματιστές που χρησιμοποιούν τα μοντέλα του στις εφαρμογές τους και την είδηση ​​ότι το ChatGPT έφτασε τους 100 εκατομμύρια χρήστες εβδομαδιαίως.

«Από την κυκλοφορία του ChatGPT, οι άνθρωποι ζητούν τρόπους για να προσαρμόσουν το ChatGPT ώστε να ταιριάζει σε συγκεκριμένους τρόπους με τους οποίους το χρησιμοποιούν», ανέφερε η OpenAI σε δήλωση που κοινοποιήθηκε στο The Verge. «Τον Ιούλιο κυκλοφορήσαμε τις Προσαρμοσμένες οδηγίες που σας επιτρέπουν να ορίσετε ορισμένες προτιμήσεις, αλλά τα αιτήματα για περισσότερο έλεγχο συνεχίζονταν. Πολλοί ισχυροί χρήστες διατηρούν μια λίστα με προσεκτικά σχεδιασμένες προτροπές και σύνολα οδηγιών, αντιγράφοντας τα με μη αυτόματο τρόπο στο ChatGPT. Τα GPT τώρα τα κάνουν όλα αυτά για εσάς.»

Σε κάθε GPT μπορεί να παραχωρηθεί πρόσβαση στην περιήγηση στο Web, στο DALL-E και στο εργαλείο Διερμηνείας Κώδικα του OpenAI για τη σύνταξη και την εκτέλεση λογισμικού. Υπάρχει επίσης μια ενότητα “Γνώση” στη διεπαφή του builder για τη μεταφόρτωση προσαρμοσμένων δεδομένων, όπως το πρόγραμμα εκδηλώσεων DevDay. Με μια άλλη δυνατότητα που ονομάζεται Actions, το OpenAI επιτρέπει στα GPT να αγκιστρώνονται σε εξωτερικές υπηρεσίες για πρόσβαση σε δεδομένα όπως μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, βάσεις δεδομένων και άλλα, ξεκινώντας από το Canva και το Zapier.

Οι δημιουργοί των GPT δεν θα μπορούν να δουν τις συνομιλίες που έχουν οι άνθρωποι μαζί τους και δεν είναι σαφές σε ποια δεδομένα χρήσης υψηλού επιπέδου θα έχουν πρόσβαση. Η OpenAI λέει ότι θα παρακολουθεί τη δραστηριότητα για να μπλοκάρει πράγματα όπως η απάτη, η ρητορική μίσους και τα «θέματα για ενήλικες». Όταν κυκλοφορήσει το GPT Store, η OpenAI θα δέχεται άτομα που έχουν επαληθεύσει την ταυτότητά τους. Αρχικά, τα GPT θα είναι προσβάσιμα μέσω συνδέσμων ιστού με δυνατότητα κοινής χρήσης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό