15 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Carlos Ghosn: Η Nissan έχει γίνει βαρετή και μέτρια

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο πρώην CEO της Nissan, Carlos Ghosn, στο περιθώριο μιας συνέντευξης που παραχώρησε για την προώθηση του βιβλίου του “Broken Alliances”, επέκρινε την Nissan, λέγοντας πως μετά την εκδίωξή του αυτή έχει γίνει μια βαρετή και μέτρια αυτοκινητοβιομηχανία, ενώ συμπλήρωσε για ακόμη μια φορά πως αιτία της σύλληψης του ήταν η συνομωσία άλλων υψηλόβαθμων στελεχών της Nissan και της ιαπωνικής κυβέρνησης εναντίον του, επειδή δεν ήθελαν τη συγχώνευση με τη Renault. Συγκεκριμένα είπε:
Η Nissan επέστρεψε σε αυτό που ήταν το 1999, δυστυχώς, μετά από 19 χρόνια δουλειάς, έχει ξαναγίνει μια βαρετή και μέτρια εταιρία αυτοκινήτων, η οποία θα δυσκολευτεί να προσπαθήσει να βρει τη θέση της στη αυτοκινητοβιομηχανία. Χτίζαμε ένα σύστημα όπου αυτή η εταιρεία θα αποτελούσε μέρος κάτι εντελώς καινούργιου με πολλές τεχνικές καινοτομίες.
Επιπλέον μίλησε και για την εκδίωξή του από την Nissan λέγοντας:
Η ιαπωνική κυβέρνηση και ορισμένα στελέχη της Ιαπωνίας πίστευαν ότι αυτή η ισορροπία μεταξύ των Γάλλων και των Ιαπώνων σε αυτήν τη συμμαχία δεν θα τηρηθεί.
Η γαλλική κυβέρνηση ενεργούσε με τρόπο ώστε να έχει τον πρώτο λόγο στη συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi.
Ο Carlos Ghosn δήλωσε πως είχε απελπιστεί όσο παρακολουθούσε τη συμπεριφορά των δικαστών και των εισαγγελέων ενώ βρισκόταν υπό κράτηση στην Ιαπωνία και έτσι αποφάσισε να αποδράσει στον Λίβανο. Επίσης ο Ghosh μίλησε και για τον Greg Kelly, στενό του συνεργάτη που δικάζεται στην Ιαπωνία επειδή φέρεται να παρέλειψε να αναφέρει πλήρως τις αποζημιώσεις που λάμβανε ο Ghosn.
Ο Greg Kelly βρίσκεται στην Ιαπωνία ως όμηρος του συστήματος, ενώ δικάζεται με μια μόνο κατηγορία, για συνενοχή. Είναι αστείο. Περιμένει ακόμη μια απόφαση που υποθέτω πως θα ανακοινωθεί τον Μάρτιο του 2022, δηλαδή 3 χρόνια μετά τη σύλληψή του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό