21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Career news: Tα 5 επαγγέλματα που «υπόσχονται» καριέρα και υψηλές αμοιβές για το 2024

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε έναν κόσμο που αλλάζει, προς τα πού πρέπει να στραφείς για να δεις την καριέρα σου να παίρνει τα πάνω της;

Διανύουμε ήδη το 2024 και… «το μέλλον ξεκίνησε», όπως έλεγε ένα παλιότερο σύνθημα. Kαλό είναι, τώρα, να αρχίσεις να αντιλαμβάνεσαι πως η τεχνολογία είναι εδώ, όχι για να «μας πάρει τις δουλειές» αλλά για να ανοίξει νέες. Σε έναν κόσμο που διαρκώς αλλάζει, λοιπόν, να είσαι ανά πάσα στιγμή έτοιμη να αλλάξεις κι εσύ, με τον τρόπο που χρειάζεται για να είσαι πάντα on track, να μην μένεις πίσω, να τρέχεις στο μέλλον ανεβαίνοντας ένα προς ένα τα σκαλοπάτια της καριέρας που ονειρεύεσαι.

Καθώς, λοιπόν, έχουμε αφήσει πολύ πίσω μας πια την πανδημία και τις ιδιαιτερότητές που έφερε στις ζωές μας, η νέα κανονικότητα φαίνεται να είναι ένας πολύ πιο ανταγωνιστικός κόσμος, που απαιτεί σαφώς, εκπαίδευση, σπουδές και εξειδίκευση, όμως πάνω από όλα, απαιτεί ευελιξία. Ως ανεξάρτητες, σύγχρονες γυναίκες αναζητούμε καριέρες που θα ανταποκριθούν στα όνειρά μας, θα μας προσφέρουν όμως και την οικονομική ανεξαρτησία για να ευχαριστηθούμε τη ζωή: Οι εποχές που οι γυναίκες κρατούνταν μακριά από το επαγγελματικό εργατικό δυναμικό για διάφορους λόγους, όπως η ανατροφή των παιδιών, ο σοβινισμός, η προκατάληψη του φύλου και η έλλειψη πρόσβασης σε προηγμένες εκπαιδευτικές δυνατότητες, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και οι σημερινές γυναίκες είναι έτοιμες να σπάσουν όλες τις γυάλινες οροφές και να κατακτήσουν κάθε επαγγελματικό πεδίο!

Ας δούμε λοιπόν παρακάτω ποια είναι τα πέντε επαγγέλματα που θεωρείται πως συγκεντρώνουν όλες τις προϋποθέσεις για να μας εξασφαλίσουν την καριέρα που ονειρευόμαστε, με οικονομική ανεξαρτησία και ικανοποίηση για όσα προσφέρουμε:

#1 Software Developers – Προγραμματιστές λογισμικού

Ένα πτυχίο στην επιστήμη των υπολογιστών ή ως μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών μπορεί να είναι το «εισιτήριο« για μία καριέρα στον τομέα του προγραμματισμού, που παραμένει περιζήτητος. Οι προγραμματιστές λογισμικού θεωρούνται σήμερα περισσότερο απαραίτητοι από ποτέ, ενώ εκτιμάται ότι το επόμενο διάστημα θα «ανοίξουν πολλές πόρτες» στον κλάδο αυτό ακόμα και μόνο με το «βασικό» πτυχίο Πληροφορικής. Επίσης, καλό είναι να έχουμε υπόψιν πως μιλάμε για θέσεις εργασίας – πολύ καλά αμειβόμενες – σε όλο τον κόσμο.

#2 Human Resource Managers – Υπεύθυνοι Ανθρώπινου Δυναμικού

Το τμήμα HR, όπως συνηθίζεται να το λέμε, μπήκε σχετικά πρόσφατα στο καθημερινό λεξιλόγιο όσων εργάζονται σε μεγάλες εταιρείες. Πλέον, θεωρείται αδύνατον, κάθε επιχείρηση που σέβεται τον εαυτό της και προσβλέπει στην ανάπτυξή της, να μην διαθέτει καλά οργανωμένο και επανδρωμένο τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού (Human Resources). Θεωρείται μάλιστα ένα πεδίο ιδανικό για γυναίκες εργαζόμενες που μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα διάφορες «ειδικές περιπτώσεις», όπως οι άδειες εγκυμοσύνης, για παράδειγμα. Διεθνώς, οι επιχειρήσεις σε διάφορους κλάδους τείνουν να δείχνουν υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης στις γυναίκες που εργάζονται στο ανθρώπινο δυναμικό και είναι ένας τομέας που αναμένεται να συνεχίσει να αναπτύσσεται το επόμενο διάστημα.

#3 Social Media Influencer

Φυσικά και γνωρίζεις πολύ καλά τι είναι μία Influencer και, πιθανώς, πιστεύεις πω δεν είναι μία καριέρα που ονειρεύεσαι να ακολουθήσεις. Ας μην ξεχνάμε όμως πως influencer μπορεί να γίνει ο καθένας, κάθε ηλικίας, αρκεί να μιλάει και να δημιουργεί περιεχόμενο για τα social media, στον τομέα που τον ενδιαφέρει. Τι χρειάζεσαι λοιπόν για να ξεκινήσεις, πέρα από τις βασικές γνώσεις χρήσης των SOME; Να προσδιορίσεις το αντικείμενο στο οποίο θα απασχοληθείς, να ορίσεις το ύφος και τον τρόπο που θα μιλήσεις στο κοινό και να χτίσεις το περιεχόμενό σου, ώστε να προσελκύσεις το ενδιαφέρον. Ο ψηφιακός κόσμος αναπτύσσεται και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς, επομένως, υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρόν για εσένα και όσα σε ενδιαφέρουν.

#4 AI Engineers – Μηχανικοί Τεχνητής Νοημοσύνης

Πριν κάποια, λίγα, χρόνια ήταν επιστημονική φαντασία. Σήμερα είναι πραγματικότητα και μάλιστα, ραγδαία αναπτυσσόμενη. Μιλάμε φυσικά για την Τεχνητή Νοημοσύνη, που σημάδεψε τη χρονιά που έφυγε περισσότερο από ποτέ και δείχνει πανέτοιμη να κατακτήσει το μέλλον. Κάποιοι πιστεύουν ότι «οι μηχανές θα εξολοθρεύσουν την ανθρωπότητα» και θα σημάνουν το τέλος μας, όμως υπάρχει και η θετική, ψύχραιμη πλευρά: Ναι, κάποια επαγγέλματα θα αντικατασταθούν από τις δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης, κάποια άλλα θα ανθίσουν και κάποια θα δημιουργηθούν εξαρχής – όπως για παράδειγμα οι Μηχανικοί Τεχνητής Νοημοσύνης: Οι AI Engineers, όπως είναι ο διεθνής όρος για το επάγγελμα, είναι υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό, τη δημιουργία και τις δοκιμές των συστημάτων Τεχνητής Νοημοσύνης. Πρέπει να κατανοούν πολύ καλά την επιστήμη των υπολογιστών, της μηχανικής μάθησης και της τεχνητής νοημοσύνης. Πρέπει επίσης να είναι σε θέση να επικοινωνούν αποτελεσματικά με διάφορους ενδιαφερόμενους φορείς.

#5 Data Scientist

Ζούμε στην εποχή της πληροφορίας και η αξιολόγηση δεδομένων γίνεται όλο και πιο απαραίτητη για όσους θέλουν πραγματικά να προχωρήσουν. Ως εκ τούτου, το Data Science, δηλαδή η επιστήμη της ανάλυσης δεδομένων, γίνεται όλο και πιο σημαντικός τομέας για τον σύγχρονο κόσμο. Από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις μηχανές αναζήτησης μέχρι την υγειονομική περίθαλψη και τα οικονομικά, τα δεδομένα χρησιμοποιούνται για τη λήψη καλύτερων αποφάσεων και τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Είναι επομένως λογικό, ο επιστήμονας που ασχολείται με την ανάλυση δεδομένων να θεωρείται περιζήτητος αυτή τη στιγμή, ενώ η ζήτηση αυτή αναμένεται να αυξάνεται για τα επόμενα χρόνια, κάτι που φέρνει σε θέση ισχύος όποιον επιλέγει να κάνει καριέρα ως Data Scientist, αυτή τη στιγμή.

Θέσε τους στόχους σου ψηλά και με πίστη στις ικανότητές σου και το βλέμμα στο μέλλον, ξεκίνα να κατακτήσεις νέες, απάτητες κορυφές στη ζωή και την καριέρα σου!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό