22.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

«Bring them home»: Η «Νύχτα των Ευχών» στην Αθήνα

Ειδήσεις Ελλάδα

Το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων ο ουρανός της Αθήνας γέμισε από εκατοντάδες φαναράκια, στο έθιμο της «Νύχτας των Ευχών».

Φέτος, η ευχή ήταν για τους ομήρους του πολέμου της Γάζας.

Στην πλατεία Κοτζιά συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες Αθηναίοι, που κρατούσαν τα δικά τους χάρτινα, βιοδιασπώμενα φαναράκια, μπροστά από το δημαρχείο.

Καθώς τα φαναράκια πλημμύρισαν με το φως τους τον ουρανό, εορταστικές μελωδίες «ταξίδεψαν» μαζί τους από το γιορτινό βανάκι του ραδιοφωνικού σταθμού της πόλης Αθήνα 9,84 που «έντυσε» την εκδήλωση με ατμοσφαιρικές μουσικές που επιλέγουν οι παραγωγοί του σταθμού.

Παρών ήταν και ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

«Παραμονή Χριστουγέννων στην Αθήνα. Μια βραδιά μαγική, γεμάτη φως. Η πόλη υποδέχθηκε, για άλλη μια χρονιά, τη «νύχτα των ευχών» και γέμισε με χιλιάδες ευχές όλο τον ουρανό της. Μικροί και μεγάλοι ελπίζουμε να βγουν όλες αληθινές! Χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα με υγεία και αγάπη!» έγραψε σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Υπενθυμίζεται το συγκεκριμένο δρώμενο που έχει γίνει πλέον θεσμός για την Αθήνα καθιερώθηκε τα τελευταία 4 χρόνια, με πρωτοβουλία του απερχόμενου Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.

Το πανέμορφο σκηνικό, που για μία ακόμη χρονιά κόσμησε τον αθηναϊκό ουρανό με χαμογελαστούς ανθρώπους, ευχές και φώτα σε όλον τον ουρανό καταγράφηκε σε εντυπωσιακές φωτογραφίες, μπροστά από το δημαρχείο.

Δείτε το φωτορεπορτάζ που ακολουθεί:

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό