23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Brabus Rocket 1000 – Διηπειρωτικός πύραυλος!

Ειδήσεις Ελλάδα

Ας ξεκινήσουμε αναφέροντας το προφανές: η Mercedes-AMG GT63 S E Performance είναι ένα τρομερά γρήγορο αυτοκίνητο! Είναι ένα πολυτελές, 4-θυρο coupe που κρύβει κάτω από την επιφάνεια έναν υβριδικό twin-turbo V8 ο οποίος είναι ικανός για 843 ίππους και 1.400 Nm ροπής και μπορεί να επιταχύνει το διόλου ελαφρύ αμάξωμα στα 100 χιλιόμετρα ανά ώρα σε μόλις 2.9 δευτερόλεπτα! Αν αυτά τα νούμερα δεν σου αρκούν λοιπόν, ίσως να χρειάζεται να επισκεφθείς έναν ειδικό. Όχι, δεν αναφέρομαι σε κάποιον ψυχολόγο ή ψυχίατρο αλλά στην Brabus η οποία έπειτα από πολυάριθμα μοντέλα με 900 ίππους, αποφάσισε να σπάσει το φράγμα λανσάροντας στην αγορά την εντυπωσιακή Rocket 1000!

Όπως μπορείς εύκολα να συμπεράνεις από το όνομα, η Brabus Rocket 1000 είναι μία Mercedes-AMG GT63 S E Performance που προσφέρει πλέον 1.000 ίππους και είτε το πιστεύεις είτε όχι, 1.820 Nm ροπής! Επειδή η μετάδοση του οχήματος πιθανώς να μην το πιστεύει, ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος περιόρισε την μέγιστη ροπή στα 1.620 Nm αλλά ακόμα και αυτό το νούμερο είναι εξωφρενικό. Ευτυχώς, η αύξηση στην απόδοση του κινητήριου συνόλου προέρχεται αποκλειστικά από την βελτίωση του twin-turbo V8 βενζινοκινητήρα με την Brabus να αποφασίζει συνειδητά να μην πειράξει το παραμικρό στο υβριδικό σύστημα. Όσο για τις επιδόσεις; Το 4-θυρο coupe επιταχύνει στα 100 km/h σε μόλις 2.6 δευτερόλεπτα, χρειάζεται μόλις 9.7 δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσει το σπριντ στα 200 km/h και μόλις 23.9 δευτερόλεπτα για να αγγίξει τα 300 km/h από στάση. Η μέγιστη ταχύτητα δε, περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 316 χιλιόμετρα ανά ώρα.
Οι τροποποιήσεις της Brabus όμως δεν σταματούν στην αναβάθμιση του κινητήρα. Η Rocket 1000 εξοπλίζεται με ένα εξαιρετικά επιθετικό bodykit που εκτός από την προφανή αλλαγή της εμφάνισης της κλασάτης GT63 S E Performance σε ένα κτήνος που κάνει ξεκάθαρες τις προθέσεις του από την πρώτη ματιά, βελτιώνει τόσο την ψύξη των κρίσιμων μηχανικών μερών αλλά και την αεροδυναμική. Επιπλέον, αυξάνει το πλάτος του αμαξώματος κατά 67 χιλιοστά και παρέχει τον απαραίτητο χώρο για να χωρέσουν οι εντυπωσιακές σφυρήλατες ζάντες ελαφρού κράματος 21 ιντσών για τους τροχούς του εμπρός άξονα και 22 γι’ αυτούς του πίσω.

Όσο για το εσωτερικό, η περιγραφή “κλασική καμπίνα της Brabus” καλύπτει πλήρως αυτό που βλέπουμε στις φωτογραφίες. Premium υλικά, κορυφαία ποιότητα κατασκευής, έντονος χαρακτήρας με άφθονες σπορ λεπτομέρειες που συνεργάζονται με τον πολυτελή χαρακτήρα του μοντέλου στο οποίο βασίζεται η Brabus Rocket 1000. Δυστυχώς (ή ευτυχώς, ανάλογα πώς το βλέπει κάποιος) ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος ανακοίνωσε ότι μόλις 25 Rocket 1000 θα γίνουν διαθέσιμες στην αγορά και παρότι δεν γνωρίζουμε την ακριβή τιμή της κάθε μίας, ούτως ή άλλως αυτή θα διαμορφωθεί όταν ο πελάτης κάνει την τελική επιλογή, σίγουρα δεν θα είναι προσιτή. Πώς θα ήταν άλλωστε, όταν ακόμα και η βασική Mercedes-AMG GT63 S E Performance ξεκινά από τα €200.000+;

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό