17 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Brabus B30 GLC – Διακριτική αναβάθμιση

Ειδήσεις Ελλάδα

Όλοι γνωρίζουν ότι αν αναζητάς το απόλυτο από πλευράς επιδόσεων στην γκάμα της Mercedes GLC τότε οι AMG εκδόσεις αποτελούν μονόδρομο. Είτε η GLC 43 4Matic είτε πολύ περισσότερο η GLC 63 S E Performance προσφέρουν σπορ εμφάνιση, εξαιρετικές επιδόσεις και υψηλά επίπεδα exclusiveness για όποιους τις επιλέξουν όμως ας είμαστε ειλικρινείς. Είναι όντως απαραίτητα 680 άλογα και 1.020 Nm ροπής σε μία GLC ή ακόμα και τα 421 άλογα της υποδεέστερης GLC 43; Αν αυτό που ζητάς είναι οι φυσιολογικά καλές επιδόσεις σε ένα αρκετά premium πακέτο, τότε η Brabus έχει την απάντηση με το “B30” πακέτο που βρίσκει πλέον εφαρμογή και στην Mercedes-Benz GLC.

Εκτός από την μετριοφροσύνη της κατασκευής, η “B30” GLC της Brabus προσφέρει επιπλέον το πλεονέκτημα ότι βασίζεται στην βενζινοκίνητη GLC 300 που ακόμα και σε εργοστασιακή μορφή προσφέρει 258 ίππους και 400 Nm ροπής. Χάρη στις πολύ ήπιες επεμβάσεις του γερμανικού βελτιωτικού οίκου όμως, η B30 GLC είναι ικανή για 300 ίππους και 450 Nm ροπής που εξασφαλίζουν ότι τα 100 km/h θα έρχονται σε λιγότερο από τα 6.2 δευτερόλεπτα της εργοστασιακής έκδοσης χωρίς όμως η κατανάλωση καυσίμου να εκτοξευθεί σε επίπεδα που δεν μπορεί να υποστηρίξει όποιος δεν θέλει να είναι ο καλύτερος φίλος του βενζινά. Η δουλειά της Brabus όμως δεν ολοκληρώνεται στο kit αναβάθμισης του κινητήρα.

Οι σχεδιαστές του βελτιωτικού οίκου δούλεψαν σκληρά για την δημιουργία ενός πακέτο το οποίο θα αναβαθμίζει την εμφάνιση του SUV και θα προσφέρει το απαραίτητο exclusivity καθώς και όλες τις επιλογές εξατομίκευσης που μπορεί να θελήσει κάποιος. Από την πρώτη ματιά κιόλας διακρίνουμε τις ανθρακονημάτινες προσθήκες στους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, τη νέα γρίλια με το γιγαντιαίο σήμα της Brabus στο κέντρο του και την διακριτική αεροτομή στο τελείωμα της οροφής ενώ δεν γίνεται να μην αναφερθούμε στις όμορφες, ομολογουμένως, ζάντες ελαφρού κράματος. Το ίδιο μοτίβο συνεχίζεται και στην καμπίνα με φωτιζόμενα μαρσπιέ, αλουμινένια πεντάλ, νέα πατάκια κ.ά. Το μόνο αρνητικό θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι η τιμή της Brabus B30 αλλά αν το καλοσκεφτείς, τα σχεδόν €14.000 που ζητά ο βελτιωτικός οίκος στη Γερμανία απλώς αντικατοπτρίζουν την ποιότητα του τελικού προϊόντος όποτε ίσως να μην είναι και τόσο εξωφρενικά ως τιμή. Σε κάθε περίπτωση, αν σου φαίνονται όντως πολλά, το πακέτο αναβάθμισης του δίλιτρου βενζινοκινητήρα κοστίζει σχεδόν €2.500, οπότε υπάρχει και η επιλογή της επιμέρους βελτίωσης του μεσαίου SUV της Mercedes.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό