15.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

BMW X1 M35i xDrive – Κορυφαία!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η κατηγορία των SUVs βρίσκεται ακόμα στο απόγειο της δημοτικότητας της και κάθε μέρος της αναπαριστά μία ευκαιρία για τους κατασκευαστές. Πάρε για παράδειγμα την υποκατηγορία των sport crossovers στην οποία προστίθεται από εχθές το βράδυ η ολοκαίνουρια BMW X1 M35i xDrive. Η κορυφαία έκδοση της 3ης γενιάς της BMW X1 έρχεται 13 μήνες μετά το ντεμπούτο της βασικής έκδοσης για να προσφέρει μία επιλογή σε αυτούς που θέλουν κάτι παραπάνω από πλευράς επιδόσεων αλλά όχι κάποιο υπερβολικό super-SUV. Η X1 M35i xDrive μπορεί να μην είναι καθαρόαιμη “M” αλλά συνδυάζει τα γνώριμα σχεδιαστικά στοιχεία εκείνων των μοντέλων με τον ισχυρότερο τετρακύλινδρο που έχει κατασκευάσει και επεμβάσεις στο πλαίσιο, την ανάρτηση, το σύστημα διεύθυνσης και τα φρένα που της χαρίζουν έναν πιο… ειδικό χαρακτήρα.

Ήδη από την πρώτη ματιά δε, η X1 M35i xDrive κάθε ξεκάθαρες τις προθέσεις της. Η μάσκα με τους μεγάλους αεραγωγούς παρέχει τον κινητήρα, την μετάδοση και τα φρένα με φρέσκο αέρα, η γρίλια με τις διπλές οριζόντιες μπάρες και το σήμα της M GmbH θυμίζει άλλα μοντέλα υψηλών επιδόσεων ενώ στα πλαϊνά, τα φαρδύτερα μαρσπιέ και οι νέοι καθρέπτες βάζουν το δικό τους λιθαράκι στο συγκεκριμένο οικοδόμημα. Στο πίσω μέρος δε, η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής και ο ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας που φιλοξενεί τις δύο διπλές απολήξεις της εξάτμισης δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αμφισβήτηση, ενώ το look ολοκληρώνουν οι ζάντες ελαφρού κράματος 19 ιντσών (προαιρετικά διαθέσιμες και 20 ιντσών) που γεμίζουν τους θόλους και ντύνονται με ελαστικά τα οποία είναι κατά 20 χιλιοστά φαρδύτερα από το απερχόμενο μοντέλο εξασφαλίζοντας κορυφαία πρόσφυση.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η καμπίνα της BMW X1 M35i xDrive που διακοσμείται από ειδικά “M” στοιχεία όπως ο πίνακας οργάνων που έχει επενδυθεί με Alcantara, τα Aluminium Hexacube Dark διακοσμητικά, ο ανθρακί ουρανός, τα νέα πεντάλ, τα νέα γραφικά του BMW Curved Display και προαιρετικά, το σύστημα head-up display. Στον standard εξοπλισμό της έκδοσης ανήκουν και τα σπορ καθίσματα που ντύνονται με Sensatec/Alcantara (προαιρετικά με Vernasca δέρμα ενώ διαθέσιμα είναι και τα M Sport καθίσματα) και όλα αυτά χωρίς να θυσιαστεί η πρακτικότητα του μοντέλου καθώς η βασικά χαρακτηριστικά όπως τα αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα, το προαιρετικό σύστημα ρύθμισης της πίσω σειράς καθισμάτων που χαρίζει επιπλέον ευελιξία αλλά και ο χώρος αποσκευών των 540 έως 1.600 λίτρων. Φυσικά, η BMW προσφέρει μία πολύ μεγάλη γκάμα προαιρετικών πακέτο και προαιρετικών συστημάτων μεταξύ των οποίων βρίσκουμε και προσθήκες για το infotainment και την συνδεσιμότητα αλλά και για τις δυνατότητες υποβοήθησης οδήγησης.

Για το τέλος αφήσαμε το… ζουμί της υπόθεσης. Κάτω από το καπό της X1 M35i xDrive βρίσκεται ένας δίλιτρος, υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας ο οποίος παράγει 300 ίππους από τις 5.750 έως τις 6.500 σ.α.λ. και 400 Nm ροπής από τις 2.000 έως τις 4.500 σ.α.λ. Αυτός συνδυάζεται με ένα 7-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και το xDrive σύστημα τετρακίνησης της γερμανικής μάρκας που διαθέτει μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στον εμπρός άξονα. Επίσης, η κορυφαία X1 διαθέτει την ρυθμιζόμενη “M” ανάρτηση που μειώνει την απόσταση από το έδαφος κατά 15 χιλιοστά ενώ αναβαθμισμένο είναι και το σύστημα πέδησης με την BMW να προσφέρει προαιρετικά και το “M Compound” σύστημα που αποτελείται από 4-πίστονες δαγκάνες με δίσκους 385 mm στον εμπρός άξονα και δίσκους 330 χιλιοστών στον πίσω. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η X1 M35i xDrive που ολοκληρώνει το σπριντ στα 100 km/h σε 5.4 δευτερόλεπτα και συνεχίζει να επιταχύνει μέχρι την ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα των 250 km/h. Κλείνοντας, να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την γερμανική μάρκα, οι παραδόσεις της νέας έκδοσης θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη τον ερχόμενο Νοέμβριο και η παραγωγή της θα γίνεται στο εργοστάσιο στο Regensburg της Γερμανίας όπως συμβαίνει με όλες τις εκδόσεις της νέας BMW X1, συμπεριλαμβανομένης της αμιγώς ηλεκτρικής iX1.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό