18.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

BMW i7 Protection – ένα αμιγώς ηλεκτρικό φρούριο!

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα θωρακισμένα μοντέλα δεν είναι κάτι καινούριο ή καινοτόμο αλλά μέχρι τώρα δεν υπήρχε κάποια πρόταση που να απευθύνεται σε αυτούς που αναζητούν υψηλή προστασία απέναντι σε κάθε είδους επίθεση και έχουν περιβαλλοντική συνείδηση. Η BMW i7 Protection είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό, θωρακισμένο μοντέλο και προσφέρει προστασία κατηγορίας VR9 σύμφωνα με την Vereinigung der Prüfstellen für Angriffshemmende Materialien und Konstruktionen της Γερμανίας χάρη και στο “BMW Protection Core” που είναι μοναδικό παγκοσμίως και αποτελείται από μία αυτοφερόμενη δομή από ατσάλι θωράκισης σε ολόκληρο το αμάξωμα. Φυσικά, αυτό συνδυάζεται με επιπλέον θωράκιση στο πάτωμα και την οροφή και αλεξίσφαιρο γυαλί που αντέχει ακόμα και επιθέσεις με σφαίρες διαμετρήματος 7.62×54 R!

Η BMW i7 Protection είναι το επιστέγασμα 45 ετών εμπειρίας στην εξέλιξη και παραγωγή οχημάτων προστασίας και όπως δηλώνει η γερμανική μάρκα, θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμη στην ευρωπαϊκή αγορά. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί και στο γεγονός ότι το θωρακισμένο sedan πρέπει να είναι όσο πιο διακριτικό γίνεται κι έτσι τα μοναδικά στοιχεία που μπορούν να προδώσουν την ταυτότητα του είναι τα ειδικά, PAX ελαστικά της Michelin σε διάσταση 255-740 R510 που επιτρέπουν στην i7 Protection να συνεχίσει την πορεία της με ταχύτητα έως 80 km/h ακόμα και με μηδενική πίεση. Τα ελαστικά τοποθετούνται σε ζάντες ελαφρού κράματος 20 ιντσών που επιτρέπουν με την σειρά τους την σημαντική αναβάθμιση του συστήματος πέδησης ώστε να μπορεί αυτό να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις του αυτοκινήτου ενώ όσον αφορά στην κίνηση, η i7 Protection μοιράζεται πολλά κοινά με την i7 M70 xDrive και αυτό μεταφράζεται στο ότι εξοπλίζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής ισχύος 544 ίππων και 745 Nm ροπής!

Εξαιτίας του αυξημένου βάρους βέβαια, η BMW i7 Protection επιταχύνει στα 100 km/h από στάση σε 9.0 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητα της είναι περιορισμένη ηλεκτρονικά στα 160 km/h! Εξαιτίας του αυξημένου βάρους είναι περιορισμένη και η αυτονομία της, καθώς η εταιρία ανακοινώνει μέση κατανάλωση στον μικτό κύκλο της τάξης των 30.0 kWh ανά 100 χιλιόμετρα που σημαίνει ότι αν η μπαταρία είναι η ίδια με την standard i7, τότε το θωρακισμένο μοντέλο δεν μπορεί να διανύσει πάνω από 300 χιλιόμετρα ανάμεσα στις φορτίσεις. Αν όλα αυτά δεν είναι αρκετά δε, η BMW μπορεί να εφοδιάσει την i7 Protection με σύστημα παροχής φρέσκου αέρα, σύστημα πυρόσβεσης με αυτόματη και χειροκίνητη λειτουργία, επιπλέον φώτα, θέσεις για σημαιάκια και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, είτε μιλάμε για την ασφάλεια είτε για την εξατομίκευση της εμφάνισης καθώς μπορεί να είναι “Protection” αλλά δεν παύει να είναι i7 και η επιλογές μέσω του προγράμματος BMW indiual είναι αμέτρητες!

Με την ίδια λογική, το εσωτερικό της i7 Protection διαθέτει όλα τα καλούδια μίας κλασικής i7 συμπεριλαμβανομένου του cool box ανάμεσα στα πίσω καθίσματα που διατηρεί τα περιεχόμενα του στους 4 ή 10 βαθμούς Κελσίου ανάλογα με τις προτιμήσεις του ιδιοκτήτη, του high-end ηχοσυστήματος της Bowers & Wilkins με τα 28 ηχεία και τον ενισχυτή των 1.265W, τα ηλεκτρικά σκίαστρα, όλα τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης και φυσικά, την τελευταία γενιά του BMW iDrive που βασίζεται στο BMW Operating System 8.5 με την εντυπωσιακή κυρτή οθόνη. Γιατί ποιο το νόημα του να τρέχεις για την ζωή σου από επίθεση επαναστατών ή τρομοκρατών αν δεν μπορείς να το κάνεις με στιλ και πολυτέλεια; Κλείνοντας, να αναφέρουμε ότι η “Protection” 7 Series είναι διαθέσιμη και με τον twin-turbo V8 των 4.4 λίτρων για εκείνους που εμπιστεύονται μονάχα την… παλιά τεχνολογία!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό