21.4 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

BMW 5 Series Touring – Μία… ευρύχωρη εναλλακτική

Ειδήσεις Ελλάδα

Η BMW πιστεύει στα station wagon και αποδεικνύει έμπρακτα την στήριξη της ανακοινώνοντας ότι η νέα 5 Series θα είναι διαθέσιμη και ως Touring. Η κατηγορία που γνώρισε πολύ μεγάλο πλήγμα από την άνοδο των SUV συρρικνώθηκε ως μέγεθος τόσο σε επίπεδο πωλήσεων όσο και προτάσεων αλλά η BMW πιστεύει ακόμα ότι τα station wagons έχουν φανατικό κοινό στην Ευρώπη αλλά και σε χώρες της Ανατολής όπως η Ταϊβάν και η Ιαπωνία.
Η μοναδική teaser εικόνα που έχουμε στη διάθεση μας δεν αποκαλύπτει πολλά, όμως από την άλλη δεν χρειαζόμαστε και πολλά για να δημιουργήσουμε την εικόνα της επερχόμενης 5 Series Touring στο μυαλό μας. Το μοντέλο θα είναι ούτως ή άλλως πανομοιότυπο μέχρι την μέση του με την κλασική, sedan εκδοχή της 5 Series, με τις όποιες αλλαγές να επικεντρώνονται στο πίσω μέρος και πιο συγκεκριμένα, στην αρμονική ενσωμάτωση του τρίτου όγκου. Σε αυτόν τον τομέα η εικόνα, παρότι σκοτεινή, δείχνει ότι οι σχεδιαστές της BMW δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα. Φυσικά, η προσθήκη που έχει γίνει στο αμάξωμα θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στο βάρος του οχήματος και κατά συνέπεια στις επιδόσεις και στην κατανάλωση καυσίμου, με το τελευταίο να συμπαρασύρει και τις εκπομπές ρύπων ενώ η λογική λέει ότι οι μηχανικοί της BMW θα προχωρήσουν και σε αλλαγές στην ανάρτηση ώστε το επιπλέον βάρος στον πίσω άξονα να μην επηρεάσει αρνητικά την οδική συμπεριφορά της 5 Series Touring.
Κατά τα άλλα, δεν περιμένουμε κάποια δραστική αλλαγή όσον αφορά στα κινητήρια σύνολα με τα οποία θα είναι διαθέσιμο το μοντέλο καθώς αυτά θα αντικατοπτρίζουν την γκάμα της 5 Series Sedan. Αυτό σημαίνει ότι η Touring θα προσφέρεται με θερμικά, plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά κινητήρα σύνολα (βλ. i5 Touring) ενώ στην κορυφή της γκάμας θα τοποθετηθεί η κορυφαία, M5 Touring για την οποία όμως δεν γνωρίζουμε ακόμα πολλές λεπτομέρειες. Η πρεμιέρα της 5 Series Touring αναμένεται να λάβει χώρα τον Φεβρουάριο του 2024 οπότε και θα απαντηθούν όλες οι απορίες μας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό