26.8 C
Athens
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

BMW – Προσφέρει αυτοματοποιημένη οδήγηση L3 στη Γερμανία!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Mercedes-Benz μπορεί να πρωτοπορεί στο λανσάρισμα της τεχνολογίας αυτοματοποιημένης οδήγησης Επιπέδου 3 έχοντας καταφέρει να πάρει έγκριση από το California Department of Motor Vehicles στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, στο “σπίτι” της Tesla αλλά στο… δικό της σπίτι κυνηγάει την BMW που ανακοίνωσε ότι γίνεται η πρώτη εταιρία η οποία προσφέρει αυτή την τεχνολογία στη Γερμανία.
Η καινοτόμος τεχνολογία επιτρέπει στους οδηγούς να ανακατευθύνουν την προσοχή τους σε άλλες δραστηριότητες εντός του οχήματος όταν ταξιδεύουν με ταχύτητα έως 60 km/h σε αυτοκινητόδρομους με διαχωριστικές λωρίδες. Χάρη στους ιδιαίτερα εξελιγμένους αισθητήρες του, πρόκειται για το πρώτο σύστημα του είδους του που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο σκοτάδι. Με την ονομασία BMW Personal Pilot L3, η νέα λειτουργία μειώνει τον φόρτο του οδηγού πίσω από το τιμόνι σε συγκεκριμένες καταστάσεις και ελέγχει για λογαριασμό του την ταχύτητα του αυτοκινήτου, την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και την θέση του στη λωρίδα κυκλοφορίας. Αυτή η νέα επιλογή θα διατίθεται κατόπιν παραγγελίας για τη νέα BMW Σειρά 7 με το κόστος της, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. να αγγίζει τις 6.000 ευρώ.

Η εισαγωγή της αυτοματοποιημένης οδήγησης Επιπέδου 3 στα μοντέλα της BMW Σειράς 7 θα καταστήσει το BMW Group τον πρώτο κατασκευαστή αυτοκινήτων που θα προσφέρει όχι μόνο μια λειτουργία οδήγησης Επιπέδου 2 στο χαρτοφυλάκιο των προϊόντων του, αλλά και μια λειτουργία Επιπέδου 3, όπου ο οδηγός θα μπορεί να πάρει τα χέρια του από το τιμόνι και να ταξιδεύει πιο ξεκούραστα. Η ειδοποιός διαφορά μεταξύ του Επιπέδου 2 και του Επιπέδου 3 είναι ότι στο Επίπεδο 2 (μερικώς αυτοματοποιημένη οδήγηση) ο οδηγός εξακολουθεί να έχει την ευθύνη ανά πάσα στιγμή. Όποτε χρησιμοποιείται το BMW Highway Assistant, οι οδηγοί πρέπει να παρακολουθούν τι συμβαίνει στο δρόμο και να είναι σε θέση να αναλάβουν ανά πάσα στιγμή ξανά τον έλεγχο με μία έξυπνη κάμερα να παρακολουθεί συνεχώς το επίπεδο προσοχής.
Από την άλλη, το BMW Personal Pilot L3 που επιτρέπει εξαιρετικά αυτοματοποιημένη οδήγηση Επιπέδου 3 στην BMW Σειρά 7, δίνει στους οδηγούς τη δυνατότητα να επικεντρωθούν σε δευτερεύουσες δραστηριότητες εντός του οχήματος, χωρίς να παρακολουθούν τι συμβαίνει στο δρόμο. Σε μια BMW Σειρά 7 με ενεργοποιημένο το BMW Personal Pilot L3, οι πελάτες θα μπορούν για παράδειγμα να επεξεργάζονται e-mails, να κάνουν χρήση ψηφιακών υπηρεσιών (παρακολούθηση π.χ.) ή να μιλάνε στο τηλέφωνο ενώ ταξιδεύουν με ταχύτητα έως και 60 km/h αλλά θα πρέπει να είναι έτοιμοι να αναλάβουν ξανά τον έλεγχο της οδήγησης ανά πάσα στιγμή – δηλαδή μόλις η κατάσταση στον δρόμο το απαιτεί ή όταν τελειώσει το τμήμα του δρόμου που είναι κατάλληλο για την χρήση της τεχνολογίας. Με λίγα λόγια, ο οδηγός δεν μπορεί να κοιμηθεί ή να κάνει οτιδήποτε άλλο τον αποτρέπει από το να πάρει τον έλεγχο από το BMW Personal Pilot L3 άμεσα και με πλήρη επίγνωση της κατάστασης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό