17.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

BMW και Rimac ενώνουν τις δυνάμεις τους για τις μπαταρίες της Neue Klasse

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Rimac Automobili θα έπρεπε σε αυτό το σημείο να σου είναι γνωστή. Πρόκειται για την εταιρία που μας έδωσε το Nevera, ένα από τα ταχύτερα αυτοκίνητα που έχει δει ο πλανήτης μας. Πρόκειται για μία εταιρία με την οποία πολλοί θέλουν να συνεργαστούν για την εξέλιξη νέων τεχνολογιών και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι η εταιρία που επέλεξε το VW Group για να δημιουργήσει μία κοινοπραξία που θα περιλαμβάνει και την Bugatti. Η “αδερφή” της δε, Rimac Technology, εξελίσσει τεχνολογίες και συνεργάζεται με πληθώρα κατασκευαστών στους τομείς της τεχνολογίας μπαταριών, των ηλεκτροκινητήρων, των συστημάτων infotainment, συνδεσιμότητας κ.ά. καθώς και των συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης μεταξύ άλλων. Αυτή την εταιρία επέλεξε η BMW για την από κοινού ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων λύσεων και πιο συγκεκριμένα, για τις μπαταρίες υψηλής τάσης που θα αξιοποιηθούν στην μελλοντική γκάμα προϊόντων του BMW Group που είναι προγραμματισμένη για το δεύτερο μισό της τρέχουσας δεκαετίας.

Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρία, τα δυνατά σημεία και η τεχνογνωσία των δύο εταιριών αλληλοσυμπληρώνονται εποικοδομητικά. Η στρατηγική εξηλεκτρισμού του BMW Group στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση της ηγετικής του θέσης στον τομέα της πολυτελούς ηλεκτρικής κινητικότητας και εφόσον όλα εξελιχθούν σύμφωνα με τις προβλέψεις, πριν το 2030 τα 100% ηλεκτρικά μοντέλα θα αντιπροσωπεύουν πάνω από το ήμισυ των πωλήσεων παγκοσμίως. Το BMW Group φέρνει λοιπόν στη συνεργασία την εμπειρία και την τεχνογνωσία που έχει αποκομίσει τα τελευταία 15+ χρόνια σε θέματα μπαταριών και συστημάτων ηλεκτροκίνησης ενώ η Rimac Technology σχεδιάζει, εξελίσσει και παράγει τα προϊόντα της εντός του κόλπου της εταιρίας ώστε να προσφέρουν προηγμένη τεχνολογία με υψηλή ικανότητα προσαρμογής. Η μακροπρόθεσμη συνεργασία με το BMW Group δείχνει ότι η Rimac Technology μετασχηματίζεται από πάροχος εξειδικευμένων λύσεων υψηλής απόδοσης σε υψηλού όγκου προμηθευτή “Tier 1” και η δημιουργία σοφιστικές, αυτοματοποιημένων γραμμών παραγωγής για μπαταρίες στο Rimac Campus που βρίσκεται κοντά στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, μεγάλο μέρος του οποίου θα αφιερωθεί στο συγκεκριμένο project, υπογραμμίζει την δέσμευση της εταιρίας στην συνεργασία με το BMW Group.

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι η συνεργασία της Rimac Technology με το BMW Group έχει και σημειολογική σημασία για τον Mate Rimac ο οποίος ξεκίνησε το επιχειρηματικό του ταξίδι με μία BMW 3 Series του 1984 που μετέτρεψε σε ηλεκτρική στο γκαράζ του σε ηλικία 20 ετών. Υπό μία έννοια λοιπόν, υπάρχει μία συμμετρία που σηματοδοτεί το επόμενο βήμα για την Rimac. Υπάρχει μία ιστορία “Σταχτοπούτας” από την φτωχική αρχή σε μία μακροπρόθεσμη συνεργασία με μία από τις μεγαλύτερες μάρκες στον κόσμο. Σε κάθε περίπτωση, οι δύο εταίροι θα ανακοινώσουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την μορφή που θα λάβει η στρατηγική σχέση καθώς και το πεδίο εφαρμογής και το περιεχόμενο της, σε μεταγενέστερο στάδιο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό