18.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Blue Horizon: Σε εξέλιξη οι απολογίες των μελών του πληρώματος

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί στην εισαγγελία Πειραιά οι απολογίες των τριών από τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon για την υπόθεση του θανάτου του 36χρονου επιβάτη Αντώνη Καρυώτη. Το τέταρτο μέλος του πληρώματος που κατηγορείται (ο υπεύθυνος καταστρώματος – υποπλοίαρχος) νοσηλεύεται με ισχαιμικό επεισόδιο στο νοσοκομείο και θα μεταβεί εκεί η ανακρίτρια προκειμένου να λάβει την απολογία του.

Κατηγορούμενοι είναι ο πλοίαρχος, ο υποπλοίαρχος, ο ύπαρχος και ο λοστρόμος του πλοίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο 36χρονος, στην προσπάθειά του να μπει στο πλοίο της γραμμής για το Ηράκλειο της Κρήτης, απωθήθηκε από τα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon με αποτέλεσμα την πτώση του στη θάλασσα και τον θάνατό του.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων προέκυψαν νέα στοιχεία που περιελήφθησαν στη δικογραφία. Επίσης πριν την έναρξη των απολογιών τους κατατέθηκαν τα σχετικά υπομνήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πλοίαρχος φέρεται να υποστηρίζει ότι έπραξε τα δέοντα σύμφωνα τους κανονισμούς όταν ενημερώθηκε ότι υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα και ενημέρωσε δύο φορές το Εναιαίο Κέντρου του λιμενικού σώματος.

Σημειώνεται ότι στην Εισαγγελία έχει παραδοθεί και το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που είχε διατάξει ο υπουργός Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης για τη διερεύνηση των ευθυνών του προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά αναφορικά με το τραγικό περιστατικό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό