18.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Bio-Hackers θέλουν να μας μάθουν να φτιάχνουμε ινσουλίνη

Ειδήσεις Ελλάδα

Έναν επαναστατικό τρόπο παρέμβασης στον κόσμο των φαρμάκων επιλέγουν οι biohackers που θέλουν να δώσουν δωρεάν συμβουλές παραγωγής ινσουλίνης. Η απαραίτητη ινσουλίνη για όσους πάσχουν από διαβήτη μπορεί να σπάσει την αλυσίδα της κερδοφορίας των φαρμακευτικών εταιρειών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλούνται οι biohackers οι τιμές των φιαλιδίων ινσουλίνης έχουν εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια, ειδικά την χρονική περίοδο από το 2012 έως και το 2016, χωρίς να έχει αυξηθεί σημαντικά το κόστος παραγωγής του κάθε σκευάσματος. Το γεγονός ότι αυτό οδηγεί σε πολύ μεγάλα ποσοστά κερδοφορίας για τις φαρμακοβιομηχανίες φαίνεται πως έχει ενοχλήσει πολλές ομάδες Hackers, οι οποίες έχουν βάλει σκοπό τους να διανείμουν την κρίσιμη πληροφορία χωρίς κόστος για όσους πάσχουν από διαβήτη.

Η πιο ενεργή ομάδα στον τομέα αυτό είναι εκείνη που έχει δημιουργήσει το Open Insulin Foundation, το οποίο θέλει να δώσει στο κοινό τη δυνατότητα να αποκτά δωρεάν το απαραίτητο σκεύασμα ινσουλίνης, δημιουργώντας το πρώτο σύστημα open source για τη δημιουργία σκευασμάτων ινσουλίνης. Το άμεσο όφελος από την πρωτοβουλία αυτή θα μπορούσε να είναι ότι η τιμή του κάθε σκευάσματος, ακόμα και εάν δεν διατεθεί εντελώς δωρεάν, θα ήταν φθηνότερο σε ποσοστό 98% σε σχέση με ένα σκεύασμα ινσουλίνης από μία φαρμακευτική εταιρεία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό