18.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Binotto: Δεν θα έχουμε 1ο και 2ο οδηγό το 2022

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Mattia Binotto σε δηλώσεις του ξεκαθάρισε πως όπως φέτος, έτσι και του χρόνου δεν θα υπάρχει 1ος και 2ος οδηγός στη Ferrari, λέγοντας πως ο Charles Leclerc και ο Carlos Sainz θα ξεκινήσουν τη νέα σεζόν “από την ίδια θέση”, ενώ θα είναι ελεύθεροι να μάχονται στη πίστα. Όπως είπε:
Σε ότι αφορά τους οδηγούς, όπως έχουμε πει συχνά, είναι η απόδοσή τους στη πίστα που θα το υπαγορεύσει. Προτεραιότητα είναι πάντα η ομάδα, αλλά χωρίς αμφιβολία, αν μπορούν να ανταγωνιστούν για μια σημαντική θέση στο πρωτάθλημα, θα είναι η ίδια τους η απόδοση που θα δείξει ποιος θα είναι μπροστά.
Μερικές φορές, νομίζω ότι δεν είναι μόνο το ταλέντο ή η ικανότητα του οδηγού. Ένας οδηγός μπορεί να είναι πολύ άτυχος και να έχει ζημιές, προβλήματα αξιοπιστίας ή ατυχήματα. Οπότε δεν νομίζω ότι χρειαζόμαστε σε αυτή τη φάση, και σίγουρα δεν θα έχουμε μια πολιτική 1ου και 2ου οδηγού. Απλώς θα το συζητήσουμε με βάση τις θέσεις που βρίσκονται στη πίστα εκείνη την ώρα.1Στη φετινή σεζόν ο Sainz συγκέντρωσε 5,5 βαθμούς περισσότερους από τον Leclerc, με τον Ισπανό να τερματίζει στην πέμπτη θέση και ο Leclerc στην έβδομη του πρωταθλήματος των οδηγών. Ωστόσο ο Binotto θεωρεί πως ο Μονεγάσκος ήταν αρκετά άτυχος φέτος:
Για τον Charles, πρέπει να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω την πρόοδο που έχει κάνει αυτή τη σεζόν. Νομίζω ότι ήταν πάντα κατά κάποιο τρόπο πολύ γρήγορος στις κατατακτήριες, ακόμα και στο τελευταίο μέρος της σεζόν όπου ίσως ο Carlos τον “προκαλούσε” λίγο περισσότερο.
Νομίζω πως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στη σεζόν υπάρχουν μερικά παραδείγματα, όπως το Μονακό και η Βουδαπέστη, όπου ο Charles δεν βαθμολογήθηκε. Νομίζω ότι ήταν άτυχος ως οδηγός σε αυτές τις περιπτώσεις.
Χωρίς αυτά, αν και είναι δύσκολο να πούμε πού θα τερμάτιζε, ενδεχομένως θα συγκέντρωνε επιπλέον 40 βαθμούς και έτσι θα βρισκόταν πιο ψηλά στη τελική κατάταξη.
Γι’αυτό κρίνω πολύ θετικά τη σεζόν του. Έχει μάθει, επιπλέον πώς να διαχειρίζεται τα ελαστικά, όπως και πώς να διαχειρίζεται τις καταστάσεις και τον ρυθμό του αγώνα. Οπότε είμαι πολύ ευχαριστημένος για την πρόοδο που έχει κάνει.2Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Jost Capito της Williams, ο οποίος είπε πως η ομάδα δεν θα έχει #1 και #2 οδηγό, με τους Alex Albon και Nicholas Latifi να μάχονται επί ίσοις όροις.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό