17 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Bentley Blower Junion – Μικρό μέγεθος, μεγάλη απόλαυση!

Ειδήσεις Ελλάδα

Για πολλούς η θρυλική “Blower” είναι μία από τις σημαντικότερες, ακριβότερες και πιο εμβληματικές προπολεμικές Bentley και δεν μπορούμε να προσάψουμε πολλά σε αυτή την άποψη. Το θέμα είναι ότι δεν έχουν απομείνει πολλές εν ζωή και όσες έχουν απομείνει είναι πρακτικά απλησίαστες για τους κοινούς θνητούς. Η Bentley σε συνεργασία με την “The Little Car Company” αποφάσισαν να δώσουν μία γεύση του αυθεντικού σε ένα πιο… ευρύ κοινό με την Blower Jnr – ένα recreation της κλασικής Bentley σε κλίμακα 85% η οποία μπορεί να κυκλοφορήσει ελεύθερα στους δρόμους της Αγγλίας και της Ευρώπης!

Η Bentley Blower Jnr λοιπόν, δεν είναι ένα ακριβές αντίγραφο της αυθεντικής Blower στο 85% του μεγέθους της αλλά ένα μοντέλο που παραμένει πιστό στην φιλοσοφία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθημερινά. Το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από ατσάλι το οποίο βάφεται, η ανάρτηση αποτελείται από φύλλα σούστας στο εμπρός μέρος και αποσβεστήρες τριβής στο πίσω μέρος, αμφότερα πιστά στο αυθεντικό και ρυθμισμένα ανάλογα για το μικρότερο μέγεθος και βάρος. Το σύστημα πέδησης προέρχεται από την Brembo και αποτελείται από δίσκους στον εμπρός άξονα και ταμπούρα πίσω ενώ για την κίνηση φροντίζει ένας ηλεκτροκινητήρας 20.4 ίππων ο οποίος κινεί τους τροχούς του πίσω άξονα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, αυτός είναι ικανός να επιταχύνει το αμάξωμα των 3.7 μέτρων στα 72 km/h ενώ χάρη στην μπαταρία που κρύβεται στο πάτωμα, η αυτονομία της Blower Jnr αγγίζει τα 105 χιλιόμετρα – ότι πρέπει για τις καθημερινές, αστικές μετακινήσεις.

Η εμμονή στην λεπτομέρεια και στην δημιουργία μίας ξεχωριστής εμπειρίας εκτείνεται όχι μόνο στο αμάξωμα, όπου βρίσκουμε τα ίδια υλικά αλλά και τις ίδιες τεχνικές παραγωγής αλλά και στην καμπίνα που μπορεί να φιλοξενήσει μονάχα δύο άτομα αλλά αυτά τα δύο άτομα θα νιώθουν σαν να τηλεμεταφέρθηκαν στο παρελθόν. Η θύρα φόρτισης κρύβεται εκεί όπου θα βρισκόταν ο supercharger ενώ στο εσωτερικό βρίσκουμε τόσο μία θύρα USB όσο και μία οθόνη πολλαπλών λειτουργικών που προσθέτουν πόντους στους τομείς της εργονομίας, της πρακτικότητας και της ευχρηστίας.

Δυστυχώς, παρότι η Bentley Blower Jnr εντάσσεται στην ίδια κατηγορία με το Citroen Ami για παράδειγμα, η τιμή της είναι… δεκαπλάσια. Οι πρώτες 99 Blower Jnr θα είναι “First Edition Models” και όταν λανσαριστούν κάποια στιγμή εντός του 2024 θα κοστίζουν περί τις 90.000 λίρες Αγγλίας προ φόρων. Πρόκειται λοιπόν για ένα παιχνίδι για πλούσιους αλλά αυτό δεν το κάνει καθόλου λιγότερο cool – απλά απρόσιτο!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό