18.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Belharra: Δείτε live την καθέλκυση της φρεγάτας «Κίμων»

Ειδήσεις Ελλάδα

Υπό την παρουσία του Έλληνα υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια και του Γάλλου ομολόγου του Σεμπαστιάν Λεκορνού, πραγματοποιείται σήμερα στο Λοριάν της Βρετάνης, η επίσημη τελετή καθέλκυσης της πρώτης φρεγάτας FDI Belharra του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού με την ονομασία «Κίμων».

Η φρεγάτα «Κίμων» αποτελεί την πρώτη από τις τρεις υπερσύγχρονες φρεγάτες Belharra που θα παραλάβει το Πολεμικό Ναυτικό, ενώ περνάει στα χέρια της Ελλάδας και του πολεμικού στόλου πριν την προκαθορισμένη ημερομηνία που ήταν το 2024.

Στις τεχνικές προδιαγραφές, η φρεγάτα «Κίμων» έχει εκτόπισμα 4.500 τόνους, μήκος περίπου 122 μέτρα, με μέγιστη ταχύτητα 27 κόμβους, πλήρωμα 120 ατόμων και ενσωματώνει προηγμένες ψηφιακές τεχνολογίες.

⚓🇬🇷 Follow the FDI HS Kimon launch ceremony live in french by following this link👉 https://t.co/7PfQGUqMnC

⚓🇬🇷 Για να παρακολουθήσετε ζωντανά την Τελετή Καθέλκυσης της 1ης Ελληνικής FDI, ΚΙΜΩΝ, ακολουθήστε αυτόν τον σύνδεσμο👉 https://t.co/pMYSwPHbJL pic.twitter.com/hOrbWTXpjx

— Naval Group (@navalgroup) October 4, 2023

Ανάμεσα σε αυτές, περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, ο ολοκληρωμένος ιστός αισθητήρων PSIM (Panoramic Sensor Intelligence Module), όπου συγκεντρώνονται σχεδόν όλα τα συστήματα αισθητήρων του πολεμικού πλοίου, το προηγμένο σόναρ τύπου CAPTAS-4 και το πλήρες ψηφιακό ραντάρ Sea Fire.

Ο Νίκος Δένδιας μαζί με την ελληνική αποστολή που τον πλαισιώνει σε αυτό το ταξίδι, μετέβη στις εγκαταστάσεις της Naval Group στη Lorient, όπου βρισκόταν ήδη ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ και επιθεώρησε τις εργασίες ναυπήγησης της Φρεγάτας «Νέαρχος», του δεύτερου πολεμικού πλοίου που κατασκευάζεται, προκειμένου να παραστεί στην τελετή καθέλκυσής.

Στο πρόγραμμα του Έλληνα υπουργού Άμυνας περιλαμβάνεται επίσης, η επίσκεψη στη βάση της Δύναμης Ειδικών Επιχειρήσεων του Πολεμικού Ναυτικού της Γαλλίας στην περιοχή, στην οποία θα έχει διμερή συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας της Γαλλίας.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό