21.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Balenciaga: Με σημαία της μια φούστα-πετσέτα 695 λιρών

Ειδήσεις Ελλάδα

Η μόδα είναι τέχνη και η τέχνη είναι υποκειμενική. Όπως η unisex φούστα -πετσέτα του οίκου μόδας Balenciaga, από βαμβακερό terry, χρώματος μπεζ. Kυριολεκτικά μια πετσέτα με ζώνη, κουμπιά και κεντημένο λογότυπο.

“Είναι απλώς άλλο ένα γελοίο πράγμα που θα αγοράσουν οι πλούσιοι άνθρωποι”, λέει στον Guardian ο Βρετανός καλλιτέχνης, συγγραφέας και παρουσιαστής Grayson Perry“Η γοητεία του είναι ότι είναι γελοίο”

To ρούχο, αυτήν την στιγμήε ίναι διαθέσιμο για προπαραγγελία στην τιμή των 695 λιρών. Παρεμπιπτόντως, δεν μπαίνει στο πλυντήριο μαζί με τις άλλες πετσέτες, αλλά πάει καθαριστήριο.

Το παράδοξο (sic) αυτό ένδυμα, δεσπόζει στην βιτρίνα του John Lewis, στον δημοφιλή δρόμο της μόδας, την Oxford Street του Λονδίνου. Ένα αρσενικό μοντέλο ποζάρει στην βιτρίνα φορώντας μια πετσέτα πάνω από το παντελόνι και ένα τεράστιο σακάκι.

Στην undreground  Carnaby Street από την άλλη, κανείς από τους αγοραστές δεν έχει ακούσει για την Balenciaga. “Τι είναι αυτό; Παγωτό;” λέει ένας.

Μας τρολάρει;

Η Balenciaga, υπό τον δημιουργικό διευθυντή της, Demna Gvasalia,  πρωτοπόρος του είδους της υψηλής μόδας, φαίνεται πως τρολάρει.

Ο Gvasalia εργαζόταν προηγουμένως για τον ελβετικό οίκο μόδας Vetements και έγινε εν μια νυκτί διάσημος όταν, το 2015, ένα μοντέλο περπάτησε στην πασαρέλα της εβδομάδας μόδας του Παρισιού φορώντας ένα κατακίτρινο μπλουζάκι με το λογότυπο της εταιρείας logistics DHL.

Το μπλουζάκι αξίας 185 λιρών εξαντλήθηκε μέσα σε μια εβδομάδα.

“Δεν νομίζω ότι η κομψότητα έχει σημασία”, δήλωσε ο Gvasalia στον Guardian το 2018. Η Kylie Jenner έφτασε τον Ιανουάριο στην κολεξιόν Schiaparelli με ένα κεφάλι λιονταριού. Ο Jared Leto εμφανίστηκε στο Met Gala του Μαΐου ως μια γιγαντιαία γάτα.

Η «εκδίκηση» της IKEA

Το 2018, η Ikea εξοργίστηκε όταν η Balenciaga κυκλοφόρησε μια έκδοση £ 1.600 της μπλε πλαστικής σακούλας της. Τώρα  η σουηδική εταιρεία  πήρε το αίμα της πίσω. Τρολάροντας την πολυτελή μάρκα  δημοσίευσε μια φωτογραφία ενός μοντέλου που αντιγράφει το προϊόν τους, στην τιμή των 16 ευρώ.

Η πρωτιά της πετσέτας-φούστας ανήκει πάντως, στην Prada που την λάνσαρε το 2020.

Είναι σαφές ότι η ευκαιρία να χρεωθούν υπέρογκες τιμές για οικιακά σκουπίδια, έχει αποδειχθεί πολύ σαγηνευτική.

Η στυλίστρια Becky Leeson, η οποία παρακινεί τις γυναίκες να χρησιμοποιούν τη μόδα υπεύθυνα, λέει ωστόσο: “Είναι ένα layering look που μου αρέσει, μια φούστα πάνω από ένα παντελόνι/τζην. Είναι ένας τρόπος επαναχρησιμοποίησης όσων έχουμε ήδη στην κατοχή μας”.

Το σίγουρο είναι πως από ένα τέτοιο ρούχο δεν λείπει η πρακτικότητα. Εάν ιδρώσετε μπορείτε άμεσα να σκουπιστείτε. «Είναι μια ενσωματωμένη χαρτοπετσέτα» λέει σκωπτικά ο αρθρογράφος του Guardian.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό