23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Asus ROG Phone 8: Με SD 8 Gen 3, κάμερα τηλεφακού και IP68

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Asus είχε αποφασίσει να κυκλοφορήσει ένα τηλέφωνο που να μην είναι μόνο το καλύτερο για gaming αλλά και μια ολοκληρωμένη ναυαρχίδα. Η σειρά Asus ROG Phone 8 έχει επανασχεδιαστεί για να είναι πιο ευχάριστη στην καθημερινή χρήση και διατίθεται σε τρεις εκδόσεις (τέσσερις ουσιαστικά), με τις διαφορές τους να είναι κυρίως αισθητικές.

Η συσκευή είναι πιο λεπτή και πιο ελαφριά – έχει μέγεθος 8,9 mm και βάρος 225 g, σε σύγκριση με 10,3 mm και 239 g για το ROG Phone 7. Αυτή η αλλαγή συνοδεύεται και από μια μικρότερη μπαταρία 5.500 mAh (500 mAh μειωμένη), αλλά το βελτιστοποιημένο υλικό προσφέρει σχεδόν ίδια διάρκεια ζωής της μπαταρίας με το περσινό μοντέλο.

Η οθόνη έχει μέγεθος 6,78″ όπως πέρυσι, αλλά το νέο πάνελ έχει πιο λεπτά πλαίσια. Η μπροστινή κάμερα δεν είναι τώρα προσαρτημένη στο επάνω πλαίσιο αλλά υπάρχει μια οπή διάτρησης. Το νέο μοντέλο είναι και πολύ μικρότερο – 163,8 mm ύψος και 76,8 mm πλάτος, σε σύγκριση με 173,0 x 77,0 για το παλιό μοντέλο.

Η οθόνη του ROG Phone 8 έχει ρυθμό ανανέωσης 165 Hz όπως πριν, ωστόσο, χρησιμοποιεί πάνελ LTPO, ώστε να μπορεί επίσης να μεταβεί σε μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης μεταξύ 1Hz και 120Hz. Η μέγιστη φωτεινότητα έχει αυξηθεί στα 2.500 nits.

Η Asus διαφημίζει το ROG Phone 8 ως το πρώτο αδιάβροχο τηλέφωνό, καθώς φέρει πιστοποίηση IP68 (από μόνο IP54 του προκατόχου του). Τα gaming smartphone δίνουν προτεραιότητα στην ψύξη, πράγμα που σημαίνει ελάχιστη έως καθόλου αδιαβροχοποίηση αλλά εδώ έχουμε και τα δύο. Εδώ, η θερμότητα μεταφέρεται στον αέρα ή ακόμα καλύτερα, στο νέο AeroActive Cooler X. Είναι 29% μικρότερο (κατ’ όγκο) και 10% ελαφρύτερο, επομένως είναι πιο εύκολο στη μεταφορά του. Ως ψυγείο, έχει μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής (2,6x), λειτουργεί τον ανεμιστήρα πιο γρήγορα (1,1x) και έχει υψηλότερη θερμική απόδοση (1,2x), η οποία προσθέτει πολύ καλύτερη ψύξη.

Το chipset είναι το Snapdragon 8 Gen 3 που μπορεί να διαμορφωθεί με έως 24 GB μνήμης RAM LPDDR5X και έως 1 TB UFS 4.0. Η βασική διαμόρφωση είναι 12/256 GB και η μεσαία είναι 16/512 GB.

Στην προσπάθειά της να κάνει το ROG Phone 8 καλύτερο στη χρήση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, η Asus πρόσθεσε φόρτιση Qi 15W, ώστε να μπορείτε να κάνετε φόρτιση σε δημόσιους χώρους χωρίς σύνδεση. Εάν χρησιμοποιείτε την ενσύρματη φόρτιση, το τηλέφωνο υποστηρίζει HyperCharge 65W και η φόρτιση 0-100% γίνεται σε 39 λεπτά.

Η κύρια κάμερα 50MP (αισθητήρας Sony IMX890 1/1,56″) διαθέτει πλέον 6 αξόνων Hybrid Gimbal Stabilizer 3.0. Σε συνδυασμό με το νέο λογισμικό, ενεργοποιεί τη λειτουργία Super HyperSteady Video. Υπάρχει επίσης μια εξαιρετικά ευρεία κάμερα 13MP 120°.

Νέος αυτής της γενιάς είναι ο τηλεφακός 3x με κάμερα 32MP. Διαθέτει OIS και binning pixel 4-in-1 (1,4μm pixel). Πέρα από το 3x, υπάρχει ζουμ 10x Hyper Clarity AI και έως και 30x ψηφιακό ζουμ. Η λειτουργία Super Night είναι διαθέσιμη για λήψη φωτογραφιών στο σκοτάδι. Ωστόσο, σε ορισμένες περιοχές το ROG Phone 8 θα έχει κάμερα macro αντί για tele. Τα μοντέλα ROG Phone 8 Pro και 8 Pro Edition θα έχουν telephoto σε όλες τις αγορές.

Η νέα μπροστινή κάμερα διαθέτει αισθητήρα 32MP που είναι συνδεδεμένος στα 8MP από προεπιλογή (1,4μm). Διαθέτει φαρδύτερο φακό 90° (από 73°), καθιστώντας το καλύτερο στις ομαδικές λήψεις.

Η Asus χρησιμοποίησε AI για να βοηθήσει στα παιχνίδια. Για παράδειγμα, στο Genshin Impact και στο HK – Star Rail μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Auto Pick Up, Fast Forward, Running Lock και Auto press-to-escape. Το AI μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία νέων ταπετσαριών για το τηλέφωνο.

Η σειρά έχει πλήρη υποστήριξη για το Microsoft Phone Link. Αυτό περιλαμβάνει ροή εφαρμογών και κατοπτρισμό οθόνης, μπορείτε επίσης να κάνετε μεταφορά και απόθεση αρχείων και να κάνετε αντιγραφή και επικόλληση μεταξύ του τηλεφώνου και του υπολογιστή σας.

Το Asus ROG Phone 8 είναι διαθέσιμο σε Phantom Black και Rebel Grey. Διαθέτει λογότυπο RGB με οπίσθιο φωτισμό ROG στο πίσω μέρος. Τα ROG Phone 8 Pro και Pro Edition είναι διαθέσιμα μόνο σε μαύρο Phantom και διαθέτουν μια μικρή οθόνη OLED στην πλάτη τους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό