23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ari 902 – Μικρό και πολυδιάστατο!

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα τελευταία χρόνια τα αυτοκίνητα μεγαλώνουν με κάθε νέα γενιά που λανσάρεται στην αγορά και υπάρχουν λόγοι γι’ αυτό, αλλά οι νέες τάσεις στην προσωπική αστική κινητικότητα επιβάλλουν κάτι σαφώς πιο μικρό, πιο ευέλικτο και πιο πρακτικό. Το ίδιο ισχύει και για τον τομέα των μεταφορών και η γερμανική Ari Motors έχει να προτείνει μία ενδιαφέρουσα λύση. Το λιλιπούτειο τετράτροχο που βλέπεις στις φωτογραφίες είναι το Ari 902 που είναι ήδη διαθέσιμο για αγορά σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις: οι δύο είναι επιβατικές και μία, επαγγελματική!

Σχεδιαστικά, το Ari 902 δεν έχει να πει πάρα πολλά καθώς η δημιουργία ενός ελκυστικού design σε ένα αμάξωμα με μήκος 2.95 μέτρα, πλάτος 1.50 και ύψος 1.50 μέτρα δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Ακόμα κι έτσι, το εμπρός μέρος θα μπορούσαμε να πούμε ότι αντλεί έμπνευση από την τρέχουσα σχεδιαστική ταυτότητα της Hyundai ενώ το πίσω μέρος θυμίζει αμυδρά το πρώτο νέο Smart αλλά η ουσία είναι αλλού. Ο στόχος όσον αφορά στο design επετεύχθη και δεν ήταν άλλος από το να μην είναι… προσβλητικά κακό, οπότε μπορούμε να εστιάσουμε σε αυτά που μετράνε, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι το 902 Cargo προσφέρει 766 λίτρα αποθηκευτικού χώρου ή/και 190 κιλά ωφέλιμου φορτίου! Καθόλου άσχημα για ένα τόσο μικρό όχημα.

Για την κίνηση φροντίζει ένας ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 20 ίππων που σύμφωνα με την γερμανική μάρκα εξασφαλίζει στο 902 τελική ταχύτητα της τάξης των 90 km/h ενώ η μεγαλύτερη εκ των τριών μπαταριών που είναι διαθέσιμες για το μοντέλο, αυτή των 18 kWh, εξασφαλίζει αυτονομία που αγγίζει τα 200 χιλιόμετρα. Η standard μπαταρία των 9.5 kWh αρκεί για περίπου 110 χιλιόμετρα ανάμεσα στις φορτίσεις. Για την ιστορία, να αναφέρουμε πως η αρχική τιμή του Ari 902 ξεκινά από τις €13.990 για την έκδοση Pure και φτάνει τα €15.990 για την έκδοση Comfort με το 902 Cargo να ξεκινά από τα €14.990 αλλά αυτά τα νούμερα μπορούν να αυξηθούν με ρυθμό ταχύτερο από ότι φαντάζεσαι όταν αρχίσεις να προσθέτεις στοιχεία από την λίστα του προαιρετικού εξοπλισμού.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό