16 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Apple Watch Series 9 και Ultra 2: Απαγορεύεται η πώληση στις ΗΠΑ, παρά τις εκκλήσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Apple έλαβε εντολή να αποσύρει τα Watch Series 9 και Ultra 2 από τα καταστήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά από μια διαφωνία για διπλώματα ευρεσιτεχνίας με τη Masimo, μια εταιρεία τεχνολογίας υγείας με έδρα την Καλιφόρνια και έναν κατασκευαστή συσκευών παρακολούθησης.

Ο τεχνολογικός κολοσσός διαφώνησε με την απόφαση και ζήτησε να αναβληθεί η απαγόρευση ενώ άσκησε νομική έφεση κατά της απόφασης. Δυστυχώς για την Apple, η ITC (Διεθνής Επιτροπή Εμπορίου) αρνήθηκε την πρόταση, πράγμα που σημαίνει ότι η Apple πρέπει να αποσύρει τα ρολόγια από το store της άμεσα και από τα καταστήματά της σε όλες τις ΗΠΑ μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, η Apple φέρεται να χρησιμοποιεί την τεχνολογία της Masimo για τον αισθητήρα SpO2 στο Watch Series 9 και στο Watch Ultra 2. Για το θέμα έχουν υποβληθεί αιτήσεις στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ και στην ITC. Mέχρι να ληφθούν αποφάσεις για την υπόθεση, η Apple απαγορεύεται να πουλάει τα συγκεκριμένα ρολόγια.

Οι χρήστες που έχουν ήδη αγοράσει αυτές τις δύο συσκευές μπορούν να συνεχίσουν να τις χρησιμοποιούν χωρίς πρόβλημα και η απαγόρευση δεν επηρεάζει κανένα άλλο wearable της Apple. Ακόμα, όσοι επιθυμούν, θα μπορούν να τα αγοράζουν από συνεργάτες της Apple, αλλά όχι από την ίδια μετά την 24η Δεκεμβρίου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό