23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Apple Watch 2023: Με ανανεωμένη εμφάνιση, μέτρηση αρτηριακής πίεσης και εντοπισμό υπνικής άπνοιας

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα μοντέλα Apple Watch επόμενης γενιάς για το 2024 αναμένεται να έρθουν με πολλές ενημερώσεις και νέα χαρακτηριστικά, όπως αναφέρει έμπιστος αναλυτής.

Σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg, τουλάχιστον ένα μοντέλο Apple Watch θα διαθέτει ενημερωμένη εμφάνιση. Αν και δεν προσδιορίζει το μοντέλο, θα μπορούσε να είναι το τυπικό Apple Watch που λαμβάνει μια ενημερωμένη έκδοση σχεδιασμού.

Πώς φτάνουμε σε αυτό το συμπέρασμα; Η Apple παρουσίασε το Apple Watch Ultra το 2022 και, ενώ υπάρχουν φήμες για μεγαλύτερη οθόνη microLED για αυτήν τη συσκευή, οι τρέχουσες πληροφορίες δείχνουν ότι η Apple δεν θα είναι έτοιμη να την προσθέσει στο wearable μέχρι το 2025 ή το 2026.

Σε προηγούμενα ενημερωτικά δελτία Power On, ο Gurman είχε πει ότι η Apple εργάζεται σε μια σημαντική ενημέρωση για τη δέκατη επέτειο του Apple Watch. Το Apple Watch ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2014, αλλά κυκλοφόρησε μόλις τον Απρίλιο του 2015, επομένως είναι λίγο ασαφές εάν η “δέκατη επέτειος” είναι το 2024 ή το 2025. Όπως και να ‘ναι η “Apple Watch Series 10” αναμένεται το 2024, και, με τον Gurman να επισημαίνει μια σχεδιαστική ενημέρωση το επόμενο έτος, αυτό θα μπορούσε να είναι το επετειακό μοντέλο.

Το ενημερωμένο Apple Watch θα μπορούσε να περιλαμβάνει πιο λεπτό σχεδιασμό καθώς και έναν νέο μαγνητικό μηχανισμό για τη σύνδεση με το λουράκι, αλλά τα χαρακτηριστικά υγείας πιθανότατα θα είναι τα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά για τους πελάτες. Ο Gurman αναφέρει ότι μπορούμε να περιμένουμε ότι η επόμενη γενιά του Apple Watch θα ανιχνεύει την υπέρταση και την υπνική άπνοια, δύο καταστάσεις που επηρεάζουν εκατομμύρια ανθρώπους.

Η υπέρταση θα ανιχνεύεται μέσω της παρακολούθησης της αρτηριακής πίεσης που γίνεται στον καρπό, κάτι που είναι ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα της μηχανικής. Ο Gurman είπε τον Νοέμβριο ότι το Apple Watch θα μπορεί να ενημερώνει τον χρήστη εάν η αρτηριακή του πίεση έχει ανοδική τάση, ώστε να μπορεί να αναφέρει τα ευρήματα σε έναν γιατρό, αλλά δεν θα παρέχει συγκεκριμένες συστολικές και διαστολικές μετρήσεις.

Η υπνική άπνοια, από την άλλη, θα ανιχνεύεται μέσω μετρήσεων ύπνου και μοτίβων αναπνοής, ενημερώνοντας τους χρήστες εάν έχουν την πάθηση. Η ανίχνευση της υπνικής άπνοιας απαιτεί συχνά μια μελέτη ύπνου σε ένα ολονύκτιο κέντρο ύπνου, επομένως το Apple Watch θα μπορούσε να βοηθήσει τη διαδικασία για τη διάγνωση. Πιο ήπιες περιπτώσεις υπνικής άπνοιας μπορεί να περάσουν απαρατήρητες, πράγμα που σημαίνει ότι κάποιες προειδοποιήσεις στο σπίτι για την πάθηση θα μπορούσαν να κάνουν άτομα που δεν γνωρίζουν ότι πάσχουν να ζητήσουν και να λάβουν βοήθεια για να βελτιώσουν τον ύπνο τους.

Η Apple ανανεώνει το Apple Watch σε ετήσια βάση, οπότε το νέο μοντέλο θα κυκλοφορήσει πιθανότατα γύρω στο Σεπτέμβριο του 2024 μαζί με τη σειρά iPhone 16.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό