24.4 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Apple Watch: Τα τρία μοντέλα του 2022 δεν εξαρτώνται από το σύστημα GPS του iPhone

Ειδήσεις Ελλάδα

Μέσα στο 2022 κυκλοφόρησαν τρία μοντέλα Apple Watch – το Apple Watch Series 8, το Apple Watch SE (2022) και το Apple Watch Ultra.

Σε ένα έγγραφο υποστήριξης με τίτλο “Ρυθμίστε το Apple Watch για βελτιωμένη ακρίβεια προπόνησης και δραστηριότητας”, το οποίο δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα, η Apple έγραψε: “Το Apple Watch Ultra, το Series 8 και το SE (2η γενιά) χρησιμοποιούν το ενσωματωμένο Apple Watch GPS ακόμα και όταν το iPhone σας είναι κοντά. Για να διατηρήσουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, τα παλαιότερα μοντέλα Apple Watch χρησιμοποιούν το GPS από το iPhone σας όταν είναι διαθέσιμο”.

Αυτό σημαίνει ότι τα παλαιότερα μοντέλα Apple Watch βασίζονταν στο σύστημα GPS ενός κοντινού iPhone για να εξοικονομήσουν μπαταρία στο ρολόι. Στο Apple Watch Ultra, τώρα, μοιάζει λογικό το να επιτρέπεται να χρησιμοποιεί το δικό του GPS χάρη στη μεγαλύτερη μπαταρία που αντέχει «έως και 36 ώρες». Η μπαταρία στο Apple Watch 8 (308mAh), ωστόσο, είναι ίδια με τη μπαταρία του Series 7 και κρατάει 18 ώρες, ενώ του Apple Watch SE (2022) έχει μπαταρία 296 mAh.

Επίσης, το Apple Watch Ultra και η σειρά iPhone 14 χρησιμοποιούν dual-band συχνότητα GPS και είναι οι πρώτες συσκευές της εταιρείας που το κάνουν. Η δεύτερη ζώνη παρέχει πιο ακριβή δεδομένα τοποθεσίας σε μεγάλες πόλεις. Ενώ ένα GPS μονής συχνότητας παρέχει ακρίβεια στα 5 μέτρα, το GPS διπλής συχνότητας μετρά την ακρίβειά του σε εκατοστά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό