20 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Apple Vision Pro: Με ρυθμό ανανέωσης έως και 100 Hz

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Vision Pro headset της Apple είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει το επόμενο έτος με οθόνες που που υποστηρίζουν ρυθμό ανανέωσης έως και 100 Hz, σύμφωνα με τον κώδικα στην τελευταία έκδοση beta του visionOS.

Η Apple αναφέρει ότι τρέχουν με ρυθμό ανανέωσης 90 Hz τις περισσότερες φορές, αλλά σε μια διαδικτυακή συνεδρία WWDC, η εταιρεία αποκάλυψε ότι ο ρυθμός μπορεί να αλλάξει στα 96 Hz για να υποστηρίξει περιεχόμενο βίντεο που έχει γυριστεί στα 24 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Apple Vision Pro refresh rate revealed according to visionOS beta 4. There seems to be refresh rate modes, 100Hz, 96Hz, and 90Hz. “Adjusted to 100Hz to compensate for detected 50Hz flicker from artifical lighting.” “Travel mode requires 90Hz at all times.”More in the images. pic.twitter.com/KatDpjxIha

— M1 (@M1Astra) October 4, 2023

Ο κώδικας που βρέθηκε από τον χρήστη του Χ M1 Astra επιβεβαιώνει ότι ο πραγματικός μέγιστος ρυθμός ανανέωσης Vision Pro είναι 100Hz, αλλά τα 100Hz είναι μια λειτουργία που ενεργοποιείται μόνο για να “αντισταθμίσει το ανιχνευμένο τρεμόπαιγμα 50Hz από τεχνητό φωτισμό”.

Το headset θα μπορεί να εναλλάσσεται μεταξύ των λειτουργιών 90Hz, 96Hz και 100Hz, αλλά κυρίως θα λειτουργεί στα 90Hz. Στη “Λειτουργία ταξιδιού”, η οποία είναι μια λειτουργία που μπορεί να ρυθμιστεί όταν το wearable χρησιμοποιείται εν κινήσει, όπως στην περίπτωση μιας πτήσης, τα 90 Hz είναι το μέγιστο.

Οι δύο οθόνες στο headset Vision Pro είναι προσαρμοσμένες οθόνες micro-OLED με συνολικά 23 εκατομμύρια pixel, δηλαδή περισσότερα από μια τηλεόραση 4K για κάθε μάτι.

Σε άλλα νέα, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg, η Apple εργάζεται ακούραστα για να αντιμετωπίσει δύο μεγάλα ζητήματα του Vision Pro, για το βάρος καθώς και για την ασυμβατότητα της συσκευής με διάφορα γυαλιά οράσεως.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό