17.3 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Apple Vision Pro: Κυκλοφόρησε αποκαλυπτικό teardown βίντεο από το iFixit

Ειδήσεις Ελλάδα

To iFixit, ο γνωστός ιστότοπος επισκευών, έπιασε στα χέρια του το ολοκαίνουργιο Apple Vision Pro και το αποσυναρμολόγησε, ανεβάζοντας και σχετικό βίντεο στο Youtube.

To teardown του headset μικτής πραγματικότητας αποκαλύπτει πολλά εσωτερικά εξαρτήματα, όπως μια σειρά από κάμερες και αισθητήρες, ανεμιστήρες, κινητήρες φακών και πολλά άλλα. Προφανώς, το άνοιγμα και η επισκευή τους θα είναι δύσκολη υπόθεση.

“Το EyeSight φαίνεται σαν μια επισκευή της αχίλλειας πτέρνας – τόσα πολλά σημεία αποτυχίας για ένα ελαφρώς ανατριχιαστικό χαρακτηριστικό”, είπε το iFixit, σε ένα email. “Αλλά θα δώσουμε στην Apple τα εύσημα εκεί που πρέπει: τα εύκολα αντικαταστάσιμα ηχεία και η μπαταρία είναι μεγάλες νίκες στην επισκευή”.

Το Vision Pro τροφοδοτείται από ένα τσιπ M2 με CPU 8 πυρήνων, GPU 10 πυρήνων, Neural Engine 16 πυρήνων και ενοποιημένη μνήμη 16 GB. Άλλες προδιαγραφές περιλαμβάνουν χώρο αποθήκευσης έως και 1 TB και ένα ολοκαίνουργιο τσιπ R1 που “επεξεργάζεται είσοδο από 12 κάμερες, πέντε αισθητήρες και έξι μικρόφωνα για να διασφαλίσει ότι το περιεχόμενο έχει την αίσθηση ότι εμφανίζεται ακριβώς μπροστά στα μάτια του χρήστη”.

Η δημοσίευση Wallpaper* είχε ήδη μοιραστεί μια εικόνα των εσωτερικών στοιχείων του Vision Pro την Παρασκευή, ως μέρος μιας αποκλειστικής συνέντευξης σχεδιασμού Vision Pro με τον αντιπρόεδρο σχεδιασμού λογισμικού της Apple, Alan Dye και τον αντιπρόεδρο σχεδιασμού υλικού, Richard Howarth.

Ο Howarth είπε ότι η Apple σχεδίασε το Vision Pro με “πολλά εύκαμπτα υλικά και απαλές υφές”, όπως το Solo Knit Band, έτσι ώστε οι άνθρωποι “όχι μόνο να αισθάνονται άνετα σωματικά φορώντας το, αλλά και να απολαμβάνουν να το φορούν και στους άλλους”.

Το Vision Pro κυκλοφόρησε την Παρασκευή στις ΗΠΑ και, σύμφωνα με την Apple, θα είναι διαθέσιμο και σε άλλες χώρες αργότερα φέτος.

Δείτε το εδώ να υποβάλλεται σε βασανιστήρια σε βάναυσα τεστ αντοχής.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό