20.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Apple Vision Pro: Άρχισαν οι επιστροφές – Παράπονα για πονοκεφάλους, ναυτίες και ζάλη

Ειδήσεις Ελλάδα

Ορισμένοι αγοραστές του Apple Vision Pro των 3.500 δολαρίων δεν πήραν αυτό που περίμεναν και το επέστρεψαν στην εταιρεία με σοβαρά παράπονα. Η Apple δίνει το περιθώριο στους αγοραστές να επιστρέψουν τη συσκευή εντός 14 ημερών από την αγορά, όπως κάνει με κάθε της προϊόν.

Η απουσία άνεσης είναι ένας από τους βασικούς λόγους που έχουν αναφερθεί ως λόγοι επιστροφής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι χρήστες επισημαίνουν ότι το headset τους προκαλούσε πονοκεφάλους και ναυτία. και προκαλεί ναυτία. Το βάρος της συσκευής και το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος της είναι μπροστά, είναι ένα άλλο από τα πλέον βασικά παράπονα.

«Παρόλο που ήταν τόσο μαγικό στη χρήση όσο ήλπιζα, ήταν απλά πολύ άβολο να φορεθεί ακόμα και για μικρά χρονικά διαστήματα τόσο λόγω του βάρους όσο και των σχεδίων του ιμάντα. Ήθελα να το χρησιμοποιήσω, αλλά φοβόμουν να το βάλω», λέει ο Ortolani, product manager του The Verge. «Είναι πολύ ακριβό και δυσκίνητο ακόμη και να προσπαθήσω να συνηθίσω τους συνεχείς πονοκεφάλους και την καταπόνηση των ματιών που αντιμετώπιζα. Θα επιστρέψω για το επόμενο».

Eκτός από το hardware, ένα άλλο σοβαρό ζήτημα είναι ότι το Vision Pro δεν προσφέρει αρκετή παραγωγικότητα σε σχέση με την τιμή. Ένας χρήστης σημείωσε στο Threads ότι κοιτάζοντας τις οθόνες Figma αισθάνθηκε ζάλη, αλλά και ότι η συσκευή δεν ήταν επίσης εφαρμόσιμη στη δουλειά του. Ένας άλλος μηχανικός έγραψε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X ότι «η εμπειρία κωδικοποίησης απέτυχε να τον πείσει» και τα προβλήματα εστίασης προκάλεσαν πονοκεφάλους.

«Αν δεν το χρησιμοποιώ για παραγωγικότητα και αν δεν το λατρεύω για ψυχαγωγία και αν δεν υπάρχουν αρκετά παιχνίδια για να παίξω σε αυτό, απλά δεν μπορώ να δικαιολογήσω τη διατήρηση του», έγραψε ένας χρήστης του Reddit.

Πολλοί άνθρωποι που είπαν ότι θα επέστρεφαν τη συσκευή σημείωσαν επίσης ότι θα ήταν πρόθυμοι να δοκιμάσουν ένα Vision Pro δεύτερης γενιάς. Άλλοι τόνισαν ότι η τεχνολογία δεν ήταν το πρόβλημα τόσο, όσο η έλλειψη μιας killer εφαρμογής ή η άνεση. Όπως και να χει, είναι δύσκολο να πούμε πόσο διαδεδομένο είναι αυτό το φαινόμενο. Ενώ αυτοί οι χρήστες μιλούν ανοιχτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν έχουμε ιδέα για το πραγματικό ποσοστό επιστροφής.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό