18.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Apple-1: Διαφήμιση χειρόγραφη από τον Steve Jobs πωλείται για πάνω από 175.000 $

Ειδήσεις Ελλάδα

Μια διαφήμιση της Apple-1 γραμμένη από τον ίδιο τον Steve Jobs πουλήθηκε πρόσφατα για 175.759 $ σε δημοπρασία που διοργανώθηκε από την RR Auction. Πρόκειται για ένα πρόχειρο προσχέδιο με προδιαγραφές για το μηχάνημα Apple-1, μαζί με πληροφορίες για τις λεπτομέρειες που ήθελε να συμπεριλάβει ο Jobs.

“Μόνο ταμπλό + εγχειρίδιο, 75 $. Μια πραγματική συμφωνία” αναφέρει ένα μέρος της διαφήμισης που έγραψε ο Jobs. Περιλαμβάνεται η υπογραφή του ιδρυτή της Apple και η διεύθυνση που αναφέρεται είναι το σπίτι των γονιών του, όπου ξεκίνησε η εταιρεία.

Το χειρόγραφο προσχέδιο ταιριάζει με την αρχική διαφήμιση για το Apple-1, την πρώτη που δημοσιεύτηκε στην έκδοση Ιουλίου 1976 του Interface Magazine. Η διαφήμιση συνοδεύεται από δύο φωτογραφίες Polaroid των συσκευών Apple-1 που τραβήχτηκαν στο The Byte Shop στο Mountain View της Καλιφόρνια. Ο Jobs, μάλιστα, σχολίασε μία από τις εικόνες, σημειώνοντας ότι ήταν «θολή επειδή η κάμερα κουνήθηκε».

Το αντίγραφο της διαφήμισης τέθηκε προς πώληση από έναν στενό φίλο του Steve Jobs που ήταν παρών κατά τη φάση ανάπτυξης του Apple-1 και στον οποίο δόθηκαν τα αντικείμενα ως αναμνηστικά.

Παράλληλη, ένας λειτουργικός υπολογιστής Apple-1 με την υπογραφή του Steve Wozniak πωλήθηκε για 223.520 $ και μια επιταγή υπολογιστή Apple του 1976 με την υπογραφή Jobs και Wozniak πωλήθηκε για 135.261 $.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό