21.8 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Apple: Συρρίκνωση στα έσοδα αλλά οι υπηρεσίες ξεπέρασαν το 1 δισ. συνδρομές

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Apple ανέφερε τριμηνιαία έσοδα ύψους 81,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο, σημειώνοντας πτώση 1,4% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Το 2ο τρίμηνο παραδοσιακά παρατηρείται πτώση των πωλήσεων καθώς οι καταναλωτές περιμένουν την επόμενη γενιά iPhone που θα κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο.

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 19,88 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ τα μειωμένα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν στα 1,26 δολάρια. Το Κουπερτίνο σημείωσε εντυπωσιακά έσοδα 21,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον τομέα Υπηρεσιών του που περιλαμβάνει το App Store και όλες τις υπηρεσίες που βασίζονται σε συνδρομές με πάνω από 1 δισεκατομμύριο συνδρομές επί πληρωμή για την περίοδο.

Ωστόσο, οι πωλήσεις iPhone, iPad και Mac μειώθηκαν. Σε συνέντευξή του στο CNBC, ο Tim Cook επιβεβαίωσε ότι οι πωλήσεις της σειράς iPhone 14 μειώθηκαν κατά 2% σε σύγκριση με πέρυσι. Οι πωλήσεις iPad μειώθηκαν κατά 20% σε ετήσια βάση. Τα wearables και τα αξεσουάρ ήταν η μόνη κατηγορία που σημείωσε άνοδο στις πωλήσεις.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό